Matan se javno suočio s vlasnikom Stojedinice: Cijela priča je skandalozna! Mijenjajte suprugu, ne radio

Foto: Hina/Index

OVOG tjedna voditelj Radija 101, Matko Antonović, poznatiji kao Matan, podigao je dosta medijske prašine zahvaljujući obračunu s vlasnikom radija, Thomasom Alexanderom Thimmeom, kojeg je kritizirao u eteru.

U svojoj emisiji JuTrovanje on je odlučio progovoriti o situaciji koja ga je iznimno zasmetala, a rezultat je njegove kritike "sabotaže humanitarne akcije 'Budi moja voda'" te poziva supruge vlasnika radija koja ga je opomenula zbog njegovih "nestašluka".

Jedan od spomenutih "nestašluka" bila je i fotografija koja je na Facebooku objavljena u vrijeme emitiranja njegove emisije. U pitanju je fotografija koja prikazuje natpis na njemačkom koji pokazuje koliko se WC naplaćuje onima s malim penisom, a koliko onima s velikim, a koja je uskoro i uklonjena s Facebook profila radija.

Razlog njegova istupa bilo je to da je do njega došla informacija da Thimme traži da se prekine akcija Stojedinice u kojoj se donira pitka voda za žrtve poplava, "Budi moja voda", pri čemu je razlog koji je naveo "tragikomičan".

Antonović je kazao da je ovo bila kap koja je prelila čašu i nešto što nije mogao prešutjeti iako ima nezaposlenu suprugu i maloljetnu djecu.

Na konferenciji se pojavio i vlasnik Stojedinice

Nakon što se vijest pojavila u medijima, stiglo je i službeno priopćenje sa Stojedinice u kojem je stajalo da voditelj zbog svoje izjave u eteru "nije pretrpio nikakve posljedice, nego mu je na vlastiti zahtjev odobren kratki godišnji odmor. Nakon toga, vraća se na Radio".

Antonović je iz tog razloga sazvao konferenciju za novinare na kojoj je odlučio dodatno objasniti svoj javni istup, a u isto vrijeme i demantirati medijske napise te službeno priopćenje Radija 101.

Uz brojne novinare, na konferenciji je bio prisutan i predsjednik Sindikata Novinara Hrvatske, Anton Filić, predsjednik HND-a Zdenko Duka, ali i vlasnik Radija 101 Thomas Thimme i njegov "čovjek od povjerenja", Silvestar Vrbanac.

"Ne radi se o osobnom obračunu"

"Odmah na početku želim demantirati neke medijske napise. Ovdje se ne radio ni o kakvom osobnom obračunu već o stvari koja je od javnog interesa, a humanitarna pomoć područjima pogođenim poplavama svakako su stvari od javnog interesa. Nadalje, želim demantirati službeno priopćenje kako je riječ o jednom golemom nesporazumu. Nažalost, za tu tvrdnju ne baratam konkretnim dokazima zbog hijerarhije. Ono čemu se mogu nadati je da će kod kolega, koji su se nastavili boriti prepiskama na relaciji Zagreb-Berlin i uspjeli izboriti nastavak humanitarne akcije, proraditi savjest te da će me podržati. Ako ne, ja im neću zamjeriti", rekao je na početku konferencije Antonović.

"Moj je istup bio reakcija čovjeka koji je odlučio da to više ne može provariti. I ne bih u ovoj situaciji govorio o mudima već o želucu. Ne radi se o tom da sam imao muda već tome da nisam imao želuca ne progovarati o stvarima koji su od javnog interesa i štete poslovanju. Ono što će vam Thimme i njegov čovjek od povjerenja, Silvestar Vrbanac pokušati ponuditi kao argumentaciju jednostavno ne postoji pod kapom nebeskom. Cijela priča je skandalozna. Jedan od argumenata bio je da boce s vodom nemamo gdje skladištiti, a ova će fotografija njihove tvrdnju pobiti", rekao je Antonović podijelivši novinarima fotografije sobe u kojoj se voda nalazi, dodavši kako je vidljivo da prostora za skladištenje još ima te kako to nije jedina prostorija na radiju.

"Da se držim naredbi, ovdje ne bih smio govoriti"

"Prostor Radija 101 je prostor Grada Zagreba", rekao je Matan dajući do znanja da takve odluke ne bi trebale biti odluke jednog čovjeka.

"Da se držim naredbi, ja ovdje ne bih smio govoriti jer jedina osoba koja je ovlaštena davati službene izjave je gospodin Silvestar Vrbanac koji se, između ostalog, oglasio i priopćenjem koje ću ovdje demantirati. Dakle, u priopćenju stoji da sam na vlastiti zahtjev otišao na godišnji odmor. To je laž! Meni je ponuđeno da obećam da takve stvari više nikad učiniti neću ili da odem na godišnji odmor. Odbio sam dati takvo obećanje i poslan sam na godišnji odmor", rekao je voditelj i novinarima pokazao dokument koji potvrđuje njegove riječi.

"Ja sam sa svojom sudbinom izmiren", rekao je Antonović i proslijedio mail koji mu je vlasnik radija poslao.

"Dragi gospodine Antonović. U ove sam vas dvije godine podržavao, ali dogodile su se stvari koje ne razumijem, kao vaš jučerašnji govor u eteru. Stoga, nastavite li javno govoriti o poslovnim detaljima i tajnama Radija 101, to bi vam moglo štetiti. Znate da nikom nije dopušteno davati poslovne detalje javnosti na tiskovnim konferencijama i tako dalje. Možda bismo o svemu mogli porazgovarati telefonski ili osobno kako do štete za vas ne bi došlo", stoji u mailu koji je Thimme poslao voditelju.

"Nema razloga isticati da sam se oglušio na naredbu. Ne zato što sam Rade Končar već zato što to više nema nikakvog smisla", završio je Antonović svoj uvodni govor.

Mijenjajte suprugu, ne radio!

Vlasnik Stojedinice pokušao je, kako je ustvrdio Antonović, "ukrasti show" pričom o pozivu svoje supruge, objasnivši kako je riječ o "temperamentnoj ženi velikog ega", čiji su osjećaji bili povrijeđni fotografijom koju je vidjela na Facebooku, a voditelja je također optužio da ima veliki ego i da ga je poziv njegove supruge povrijedio.

Thimme se našalio da ne zna kako se nositi sa svojom suprugom na što su mu neki od novinara rekli da bi možda trebao razmisliti o tome da promijeni suprugu, a ne radio.

Što se humanitarne akcije tiče, Thimme je priznao da su imali raspravu o samoj akciji, ali i da prikupljanje pomoći nikada nije obustavljeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.