Mačji superstar: Zarađuje više od holivudskih zvijezda, a svoju je vlasnicu učinila milijunašicom

Foto: Facebook

ZA MAČKU Tardar Sauce, daleko poznatiju pod imenom Grumpy Cat, do sad su vjerojatno već svi čuli.

Ova mačka koja izgled duguje patuljastom rastu, svojevremeno je vladala društvenim mrežama, a dvije godine nakon početka ovog mnogima još uvijek nerazumljivog fenomena, njezina vlasnica Tabatha Bundesen iz Morristowna u Arizoni zadovoljno trlja ruke.

Naime, njezina joj je mrzovoljna ljubimica u dvije godine donijela nevjerojatnu zaradu od čak 64 milijuna funti (623 milijuna kuna) na proizvodima među kojima su šalice, majice, knjiga koja je postala bestseler, nedavno objavljeni film itd., piše britanski The Telegraph.

Nije zato posebno iznenađenje što Bundesen smatra kako je njezina ljubimica "nezaustavljiva".

"Ono što je postigla u tako kratkom vremenu nismo mogli ni zamisliti i riječ je o nečem apsolutno nevjerojatnom. Radila sam kao konobarica, a samo nekoliko dana nakon što se prvi put pojavila u medijima, dala sam otkaz i otad telefon nije prestajao zvoniti", rekla je Bundesen za Express.

Da stvar bude bizarnija, mačka neobična izgleda u prošloj je godini zaradila daleko više od mnogih holivudskih zvijezda i poznatih nogometaša, između ostalog i Gwyneth Paltrow koja je, prema pisanju Forbesa, prošle godine zaradila tek nešto više od 12 milijuna funti.

Podsjetimo, simpatična je mačka svoj put prema zvijezdama započela nakon što je brat gospođice Bundesen objavio fotografiju na Facebooku, a ozbiljan je biznis krenuo u trenutku kada je brigu o njezinoj karijeri preuzeo "agent za internetske mačke" Ben Lashes.

Danas Grumpy ima preko 7 milijuna lajkova na Facebooku, 521 tisuću sljedbenika na Instagramu, 255 tisuća sljedbenika na Twitteru, liniju proizvoda među kojima je i ledena kava Grumppuccino te je i jedna od mnogobrojnih mačaka koje je angažirao poznati proizvođač mačje hrane Friskies.

Prošle godine, Grumpy se pojavila na naslovnici The Wall Street Journala i New York Magazinea, družila s brojnim celebovima, a "Grumpy Cat's Worst Christmas Ever" unatoč izuzetno negativnim kritikama i dalje privlači veliki interes medija i bez sumnje donosi dodatnu zaradu vlasnici ove popularne mačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.