Lovac na Nessie tvrdi: Mislim da sam riješio misterij čudovišta u jezeru

Foto: Wikipedia (Rekonstrukcija Nessie, Museum of Nessie)

STEVE FELTHAM već desetljećima pokušava ući u trag poznatom škotskom čudovištu iz jezera, a nakon 24 godine, koje je velikim dijelom proveo uz samo jezero Loch Ness, došao je do zaključka da se ne radi o "neobjašnjivoj pojavi" već jednostavno o divovskom somu.

52-godišnji lovac na biće iz jezera, odustao je, čini se, od ideje da se radi o misterioznom čudovištu i ponudio manje iracionalno objašnjenje. Uvjeren je, kako prenosi Huffington Post, da je vrsta soma, kojoj po njegovu mišljenju pripada i Nessie, dovedena u jezero još u viktorijansko doba. Feltham objašnjava da su se najvažniji dokumentirani "susreti" s Nessie dogodili upravo početkom 30-tih godina 20. stoljeća, što bi odgovaralo vremenu kada su somovi počeli ulaziti u razdoblje zrelosti.

"Morao sam polako mijenjati vlastiti mentalni sklop tijekom vremena. Čini se da ono što ljudi vide, odnosno što su izjavili da vide, je zapravo veliki som sa specifičnim duguljastim zakrivljenjem na leđima", rekao je Feltham za Times, i dodao: "Moram biti iskren. Jednostavno više ne vjerujem da se radi o prethistorijskom čudovištu".

Nessie je postala slavna kada je 1934. Daily Mail objavio fotografiju za koju se tvrdilo da je prva snimka čudovišta iz jezera. Mnogi su vjerovali, i još vjeruju, da je misteriozno stvorenje iz jezera Loch Ness zapravo zadnji preživjeli reptil iz porodice Plesiosaurus, iz jurskog doba. Nessie je u međuvremenu inspirirala mnoge priče i legende, a mnogi su se i ozbiljno posvetili cilju da pronađu, odnosno otkriju, misteriozno stvorenje.

Steve Feltham, koji je, čini se, završio svoju potragu, ušao je i Guinnessovu knjigu rekorda kao lovac s najdužim neprekidnim stažom u lovu na Nessie.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.