Lauryn Hill osuđena na tri mjeseca zatvora i godinu dana uvjetne kazne

Foto: Gulliver Image/Getty Images

SLAVNA pjevačica Lauryn Hill ovog je ponedjeljka prije nego što ju je sudac osudio na tri mjeseca zatvora zbog otprilike milijun dolara neplaćena poreza u proteklom desetljeću svoje iskustvo u glazbenoj industriji usporedila s ropstvom koje su trpjeli njezini preci, prenosi Huffington Post.

"Ja sam dijete bivših robova kojima je sustav bio nametnut. Meni je nametnut ekonomski sustav", izjavila pred sutkinjom Madeline Cox Arleo.

Glazbenica koja se proslavila još kao tinejdžerica u Fugeesima, a potom nastavila i solo karijeru, optužena je da nije platila porez za ukupno 2,3 milijuna dolara zarade, a unatoč tomu što je u proteklih nekoliko dana platila čak 900.000 dolara duga, još joj je ostalo platiti kaznu i kamate.

Hill se branila činjenicom da porez nije platila u periodu nakon što je već napustila glazbenu industriju kako bi zaštitila sebe i svoju djecu, kojih je sad već šestero: "Dobivala sam prijetnje, stavljana sam na crne liste. Rečeno mi je da to tako ide, dolazi u paketu s poslom. Počelo me se doživljavati kao 'zlatnu koku', a ne kao osobu. Kad ljudi unovčuju nekog, zaboravljaju da se unutar tijela skriva osoba", pojasnila je.

Osim tri mjeseca koja mora provesti u zatvoru, Hill je naloženo i da plati 60.000 dolara kazne. Nakon puštanja iz zatvora, bit će na uvjetnoj kazni godinu dana, od čega prva tri mjeseca u kućnom pritvoru. Zatvorsku kaznu počinje služiti 08. lipnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.