Laibach u Sjevernoj Koreji, sprdanje iz SAD-a: "Iz ovoga je jasno zašto se sviđaju Kim Jong-unu!"

Screenshot: YouTube

DA SU Laibachovci napravili dobar posao odlaskom u Sjevernu Koreju dokazuju nebrojeni članci koji su se o njima proteklih dana pojavili u raznim svjetskim medijima.

Pritom su se novinari i urednici najčešće pitali tko su ti uvrnuti glazbenici koji su se zaputili u Kim Jong-unovu zemlju da bi tamo razveselili narod s čak dva koncerta, a sad se tom temom odlučio pozabaviti i John Oliver. Slavni voditelj i komičar napravio je to u svom stilu, što znači da se pošteno našalio na račun Slovenaca.

Njihovu je glazbu prvo predstavio kao "sretnu, glazbu za proslave" kojom će Sjevernokorejci obilježiti Dan oslobođenja, a onda ju pustio gledateljima. Nakon toga je kazao: "Laibach vam se možda može učiniti kao čudan izbor, ali možete razumjeti što totalitarni diktator Kim Jong-un u njima vidi, kad pogledate njihov video 'Dance with Laibach'". Naravno, potom je uslijedio isječak u kojem Laibachovci "plešu s fašizmom", a Oliver komentirao: "Naravno da se sviđaju Kim Jong-unu! Oni su njegov odgovor na pitanje 'Gdje se vidite za pet godina?'. 'Oh, nemam pojma, vjerojatno kako vodim vojsku kostura u bitku...Ako sve prođe u redu...'".

Na kraju je nakon još jednog isječka zaključio: "Napokon smo dobili odgovor na pitanje što bi se dogodilo da je Freddie Mercury zatočen u špilji te je usto progutao žabu i pokušao je ispjevati van. Moram reći, Sjeverna Koreja izgleda kao zastrašujuće mjesto za posjet, ali ako je stvarno istina da će ovaj tip tamo pjevati songove iz 'Moje pjesme, moji snovi', želim i ja tamo otići! Moram ga čuti kako laje o brkovima na macama".


John Oliver Laibach goes to North Korea by trendnigeria

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.