Kolege se opraštaju od Maje Petrin: "Izgubili smo važnu umjetnicu, ali i nenadoknadivu prijateljicu"

Screenshot: ZKL

OVE SRIJEDE domaću je javnost potresla vijest da je život okončala glumica Maja Petrin.

U trenutku smrti imala je samo 41 godinu, a najviše će je se pamtiti po ulozi u seriji "Zabranjena ljubav" u kojoj je glumila uz bok Vladimiru Tintoru s kojim se tada i sprijateljila. Story je prenio njegovu objavu s Facebooka u kojoj se oprašta od prijateljice: "Draga Majo, Ne znam kako to reći. Ne mogu.

Sjećaš li se kako smo pričali o ljubavima, prošlim i budućim. O hrani. Kako smo se svađali. I mirili obavezno. Kako smo se smijali životu, ljudima, nespretno napisanim scenama. Kako smo zbog istih stvari plakali.

Hvala ti što si bila tu. Moja prva kolegica u nepoznatom, velikom gradu. Hvala ti što si bila tako tanana, lijepa, osjećajna. Što smo bar taj jedan mali komadić ovog blesavog Svemira prošli skupa. Hvala ti. Volim te.

Ne mogu reći…".

I Ivana Plechinger potresena je smrću nekadašnje kolegice te je napisala: "Prežalosno! Razred je odzvanjao njenim smijehom... Uvijek vedra i optimistična, falit ćeš nam svima...", a Mislav Čavajda odao joj je počast uz jednostavno: "Majo..."

Osim na Facebooku kolege su se od Maje oprostile i službenim putem pa na stranici Zagrebačkog kazališta lutaka, u kojem je radila od 2000. godine, stoji: "U Zagrebačkom kazalištu lutaka bila je jedna od nositeljica repertoara, igrajući velike likove iz dječje književnosti, koje je oživljavala s izuzetnim šarmom, animatorskom vještinom i glumačkom predanošću. Redatelji je pamte kao marljivu glumicu koja svakoj ulozi pristupa s velikom predanošću i žarom, a kolege kao dobru i izuzetnu osobu. Njezinim preranim odlaskom, kazalište nije izgubilo samo važnu umjetnicu, nego i nenadoknadivu prijateljicu.

Pogreb će biti u petak, 7. 3. 2014. u 15 i 15, na Krematoriju groblja Mirogoj, a komemoracija će se održati u Zagrebačkom kazalištu lutaka, u subotu 8. 3. u 12 sati".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.