Kinezi Angolcima izgradili "grad duhova" predviđen za 500.000 ljudi, ali u njemu nitko ne živi



GRAD Nova Cidade de Kilamba još jedan je u nizu "gradova duhova" koji su sagradili Kinezi. Predviđen je za stanovanje 500.000 ljudi, ali u njemu je trenutačno samo 200 ljudi. Projekt tvrtke China International Trust and Investment Corporation" u Angoli sadržava 850 nebodera, 12 škola te 100 trgovina.

Kinezi su dosad već gradili "gradove duhove", a sad su se proširili i na Afriku. Svoj grad sagradili su 30-ak kilometara od glavnog grada Angole, Luande. Gradnja je bila vrlo brza, točnije manje od tri godine bilo je potrebno za izvršenje ovog projekta. Angola je za njega platila oko 3,5 milijarde dolara Kinezima, naravno, u naftnoj protuvrijednosti. Cijene stanove kreću se od 120.000 do 200.000 dolara. Zbog visokih cijena Angolcima koji zarađuju oko dva dolara na dan, ovi stanovi pravi su luksuz, piše BBC.

Projekt je rezultat predizbornog obećanja iz 2008. godine kad je predsjednik Jose Eduardo dos Santos svojim građanima obećavao da će im omogućiti prijeko potrebni životni prostor, međutim, sad grad stoji prazan, a stanove reklamiraju glumci jer u njemu gotovo pa nema stanovnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.