Kineski milijunaši traže žene preko oglasa: Mlada, obrazovana, odgojena i ne viša od 175 centimetara



OGLAS za ženidbu koju je objavljen u Kini izazvao je veliku medijsku pažnju, a posebno je privukao pažnju mladih "udavača". Riječ je o kolektivnom oglasu 11 kineskih milijunaša iz deset tamošnjih gradova koji su putem oglasa odredili i točne preference za to kako bi trebale izgledati njihove buduće mladenke.

Važno je istaknuti i kako sam jedan od ženika vrijedi "tek" nešto više od 10 milijuna jena dok ostali vrijede oko 360 milijuna jena.

Kriteriji za poziv na razgovor s konzultantskim tvrtkama koje će obaviti testiranje umjesto milijunaša su da djevojke ne smiju biti mlađe od 18 ni starije od 28 godina, dopuštena visina je od 160 do 175 centimetara, trebaju biti fakultetski obrazovane te ne smiju biti u vezama.

Ako prođu prvi krug u kojeg ulazi 320 djevojaka, pregledat će ih estetski kirurg kako bi vidio jesu li imale kakvih kirurških zahvata što također nije dopušteno, a nakon toga slijedi razgovor s psihologom. Osim fizičkog izgleda i ljepuškastog lica, od djevojaka se traži i da su dobro odgojene, imaju lijepe manire i barem jedan poseban talent. Ako prođu taj dio testiranja, provjeravat će se njihovi stavovi o obitelji, braku i emocijama.

Organizator natjecanja za China Daily je izjavio kako je milijunašima bitnije da nađu "pogodnu suprugu" nego što je to "običnim ljudima" jer upravo će one  rađati buduće moćnike.  Zanimljivo jest i da je jedan od njih imao poseban zahtjev, a taj je da želi da mu buduća supruga bude djevica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.