Kći žene koja je ubila muža otkriva zašto želi ući u britanski parlament

Foto: Twitter

NAZ SHAH je potencijalna parlamentarna kandidatkinja laburista u Bradfordu, a više o svom životu otkrila je u intervjuu za magazin Bradford’s Urban Echo, koji se brzo proširio internetom.

Shah u njemu opisuje kako je njena majka završila u zatvoru nakon što je ubila partnera koji ju je zlostavljao, a ona sama je bila prisiljena na udaju u Pakistanu kad je imala samo 15 godina.

"Sjećam se prvog dana kad sam posjetila majku u zatvoru Newhall, kad sam odlazila osjećala sam se kao da napuštam uplakano dijete u vrtiću. Postala sam majka svoje majke, ostale smo bez svega i selidba naokolo je počela", ispričala je.

Zbog uključivanja organizacija koje se bore za prava žena, kazna njene majke je umanjena, no u zatvoru je provela 14 godina. Ono što se dogodilo njenoj majci promijenilo je i njenu budućnost, jer je zbog toga željela promijeniti svijet.

"Biti izabrana kao potencijalni kandidat za parlament nije moj, već san moje majke. Sjećam se kad mi je rekla: 'Naseem, bila bih jako sretna kad bi ti postala upraviteljica zatvora, jer bi mogla pomoći ženama poput mene'", ispričala je.

"Kad sam došla kući nakon što sam izabrana, moja majka je sjedila u krevetu i grlila me dok sam plakala. Zajedno smo plakale jer smo znale da su moja prošlost i sadašnjost snovi moje majke, a moja budućnost su snovi koje imam za svoju kći. Ona je moja inspiracija zbog koje želim promjene i jednakost u svijetu u kojem odrasta, u zajednici u kojoj živimo i cjelokupnom društvu", naglasila je.

Dodala je kako je sve što je prošla razlog zašto neće posustati pred onima koji je napadaju, jer "svaki napad je novi poticaj da promijeni status quo". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.