Kad znanstvenici to kažu, treba im vjerovati: Parovi koji piju zajedno - ostaju zajedno

Ilustracija: Shutterstock

ISTRAŽIVAČI sa sveučilišta u Buffalu proučavali su 634 para tijekom njihovih prvih devet godina braka, a pritom su otkrili da je puno veća mogućnost za razvod kad samo jedan bračni drug puno pije.

Ali, ako partneri alkohol konzumiraju u podjednakim količinama, šanse za rastavu nisu ništa više nego kod onih koji uopće ne piju, piše Independent.

"Naši rezultati pokazuju da je razlika u navikama pri pijenju, a ne pijenje samo po sebi, ono što vodi do bračnih razmirica i razvoda. Oni koji piju očito imaju više tolerancije za negativna iskustva vezana uz alkohol zbog vlastitih navika", kazao je voditelj istraživanja Kenneth Leonard.

Ipak, napomenuo je da, iako će oni koji u braku zajedno konzumiraju veće količine alkohola možda duže ostati zajedno, to ne znači da pretjerana konzumacija neće imati učinak da njihovu okolinu, odnosno druge članove obitelji: "Oni koji puno piju možda se neće razvesti, ali mogli bi stvoriti loše okruženje za svoju djecu", napomenuo je.

Za ovo istraživanje "pretjeranom konzumacijom" označeno je pijenje više od šest alkoholnih pića po večeri ili pak pijenje do stanja alkoholiziranosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.