Jači je i od Obame i od Putina: On je najutjecajnija osoba na svijetu

Foto: JLP

MAGAZIN Time tradicionalno je objavio svoju listu najutjecajnijih osoba na svijetu u 2015. godini, a mnogi su ostali u šoku tko je prema njihovom istraživanju na prvom mjestu.

Naime, magazin je na prvo mjesto postavio Kanyea Westa, opisujući ga kao "razbijača granica", a mnogi ne vjeruju da baš on zaslužuje tu titulu, posebice jer su iza njega ostale brojne osobe čiji potezi utječu na mnogo više ljudi.

Primjerice, iako se na listi pojavljuje deseti put Obama je tek na 85. mjestu, Putin se nalazi na 65., a papa Franjo je posljednji na ljestvici.

"Kany West je prva osoba koja će vam reći da zaslužuje biti na ovoj listi. Frajer ne vjeruje u lažnu skromnost, a i ne treba. Kanyeova vjera u sebe i svoje nevjerojatne sposobnosti, primjerice prvi singl je izveo čeljusti stisnute žicom, dovela ga je tu gdje je danas", rekao je Elon Musk o njemu.

U kući Kardashian-West sigurno se slavi objava liste jer se na listi našla i Kim, i to na 12. mjestu.

Ovogodišnji popis je podijeljen u pet kategorija, divove, pionire, umjetnike, vođe i ikone. Popis je težište stavio na inovatore, a posebice se ističe posebni doprinos onih s liste na svim područjima života.

"U našem godišnjem izvješću donosimo sto priča o osobnom utjecaju. Kad ih se spoji, one postaju himna uzajamnog djelovanja i usklađivanja koje nastaje kad harmonizirate dobru ideju", napisala je izvršna urednica magazina Nancy Gibbs.

Na popisu su i glumci poput Reese Witherspoon, Emma Watson, Bradleyja Coopera, Chrisa Pratta i Kevina Harta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.