"Ja sam šampion znakovnog jezika": Prevoditelj na Mandelinoj komemoraciji brani svoj nastup

Screenshot: YouTube

MEĐUNARODNA udruga gluhih ove je srijede javno kritizirala komemoraciju za Nelsona Mandelu i to zbog prevoditelja znakovnog jezika za kojeg su tvrdili da nema pojma o jeziku gluhih.

"Sramotno je to što se dogodilo na komemoraciji. Prevoditelj je prevarant", rekao je Braam Jordaan, član odbora svjetske organizacije gluhih i dodao: "To što se dogodilo uznemirilo nas je i ponizilo. Misteriozni prevoditelj trebao je znakovnim jezikom reći što je govorio američki predsjednik Barack Obama, a on je izmislio svoje znakove", rekao Jordaan.

U međuvremenu je otkriveno da je u pitanju 34-godišnji Thamsanqa Jantjie koji je za južnoafričke medije izjavio da je za vrijeme komemoracije imao shizofrenu epizodu, ustvrdivši da je "čuo glasove" i počeo halucinirati, prenosi BBC. "Ništa nisam mogao napraviti. Bio sam sam u iznimno opasnoj situaciji. Pokušao sam se kontrolirati i ne pokazati svijetu što se događa. Jako mi je žao. To je situacija u kojoj sam se našao", ispričao je, ali i dodao da je zadovoljan svojim nastupom: "Radio sam na brojnim velikim događanjima. Mislim da sam šampion znakovnog jezika".

Južnoafrička vlada još istražuje što se dogodilo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.