Iznenadit će vas novogodišnje odluke nekih od najuspješnijih biznismena i aktivista današnjice

Foto: Shutterstock

NOVA godina se bliži, a tako i vrijeme donošenja odluka kojih ćemo se, ovaj put ozbiljno, pridržavati.
 
Neki od najuspješnijih ljudi iz svijeta businessa, medija i društvenog aktivizma, podijelili su s javnošću svoje novogodišnje odluke, kako donosi Business Insider. Neke su iznenađujuće jednostavne, a neke samo - iznenađujuće. No, ako su dobre za njih, možda se nađe pokoja korisna i za obične smrtnike.
 
Daymond John, poznati američki investitor, autor i govornik, u novu godinu ulazi s planom koji sadrži 10 ciljeva koje će ostvariti u godini koja dolazi. No, u fokusu su oni zabavne prirode, ako mu je za vjerovati. "Volio bih se više baviti snowboardom", kaže on.
 
Osnivač Global Poverty Projecta, Hugh Evans, nešto je ambiciozniji i ozbiljniji. On će se posvetiti borbi protiv siromaštva. "Želim se posvetiti kampanji koja će podignuti svijest globalnih lidera da se konačno više pozornosti posveti gorućim problemima, da pitka voda i WC-i budu dostupni svima, da nitko ne odlazi gladan na spavanje...da se omogući edukacija za svu djecu. Potpuno sam posvećen nastojanju da se u svijetu konačno iskorijeni ekstremno siromaštvo".
 
Urednica Huffington Posta, Arianna Huffington, odlučila je, pak, da će u godini koja dolazi nastojati vratiti svoj smisao za znatiželju i istraživanje kakav je imala kao dijete. "Odlučila sam više čitati, za svoje osobno zadovoljstvo. Previše čitam, ali to je uglavnom sve vezano za posao. Želim ponovno čitati knjige kao kad sam bila dijete, onako strastveno kao kad sam, primjerice, jednom sa svoje rođendanske zabave potjerala prijatelje da bih mogla uživati u onome što najviše volim, a to je - čitanje".
 
Milijarder i vlasnik Dallas Mavericksa, Mark Cuban, odlučio je da će se "više igrati", a Lori Greiner, "Shark Tank" investitorica se 2015. želi početi konačno baviti yogom.
 
Osnivačica i vlasnica platforme "Levo League", za unapređivanje karijera za žene, Caroline Ghosn, u idućoj godini želi raditi na osjećaju sreće i zadovoljstva kroz meditaciju i više empatije.
 
Čelni čovjek portala About.com, Neil Vogel, želi naučiti programirati, a uz to je odlučio da u novoj godini mora prestati kupovati toliko tenisica preko eBaya.
 
Andrew Yang, osnivač organizacije Venture for America u 2015. je odlučio više pisati. "Puno učimo gradeći ovaj projekt, i želim sve to zapisati dok je svježe. Mislim da će nam to pomoći u evaluaciji naših postignuća".
 
Osnivačica organizacije Girl Scouts of the USA, Anna Maria Chavez, i u idućoj godini želi još više raditi na edukaciji i integraciji djevojčica i mladih djevojaka s ciljem da "ovaj svijet postane bolje mjesto". "Ove nam je godine hrabra mlada žena Malala Yousafzai pokazala što znači boriti se za edukaciju žena i koliko je to važno. U idućoj godini borit ću se za to da mlade žene širom svijeta uvide važnost njene borbe i da im bude primjer u njihovim vlastitim nastojanjima".
 
Autor James Altucher, pak, smatra da je nemoguće se nadati ičemu u budućnosti. No, njegova je novogodišnja odluka da radi na svom zdravlju, da provodi više vremena s ljudima koje voli, da pokuša ostvariti nešto kreativno. "...i nadam se da ću biti zahvalan na onome što imam", zaključuje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.