Indijski političari nude nagradu od 2.000 dolara onome tko uhvati ili ubije vampira



INDIJSKI političari ponudili su nagradu od 100.000 rupija (oko 2.000 dolara) onome tko uhvati ili ubije vampira za kojeg lokalni mještani tvrde da im ubija stoku i pije im krv.

Naime, mještani Dharmapurija su uvjereni kako vampir hara njihovim mjestom nakon zalaska sunca pa su tamošnje ulice u to vrijeme puste. Osim toga, na svojim kućama su istaknuli svete simbole i napisali poruke na vratima u kojima mole čudovište Ratha Kaatteri da poštedi njihove živote.

Kako bi dokazali kako je sve to prevara lokalnih kriminalaca koji noću krijumčare alkohol, tamošnji političari odlučili su dati veliku nagradu onome tko ulovi vampira. Političar O. Jayaraman je izjavio: "Sve je to velika prijevara. Kriminalci koji noću krijumčare alkohol uznemiravaju lokalno stanovništvo tako što šire priče i ubijaju stoku. Kako nam ljudi ne vjeruju, izazvali smo ih nagradom", piše Telegraph.

Iako se vampirske priče najčešće povezuju sa zapadnjačkom mitologijom, mnogi vjeruju kako te priče svoje korijene zapravo imaju u Aziji te su do zapadnih civilizacija došli putem svile. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.