Godinu dana naporno trenirao, a onda propustio utrku - zbog snoozea

Foto: JustGiving

JODY GEORGE proveo je godinu dana trenirajući za naporni triatlon da bi ga na kraju propustio - jer je prespavao.

Mjesecima je skupljao donacije i obavještavao prijatelje o svojim pripremama i napretku prema jednom cilju, Challenge Weymouth Triathlonu, na kojem je trebao plivati 3,8 kilometara, biciklirati 180 i potom otrčati maraton.

To jutro, 14. rujna, navio je sat na 3, što bi mu bilo sasvim dovoljno da se spremi i dođe do mjesta predviđenog za startnu poziciju. Ali, ovaj je 34-godišnjak sve prespavao nakon što je stisnuo snooze na budilici i probudio se tek u 5.55. Što je bilo prekasno da bi stigao na vrijeme.

Kazao je da je to bio jedan od najgorih trenutaka u njegovu životu: "I inače stisnem snooze pa sam to napravio i ovaj put. Ali nisam namjestio vrijeme za novu zvonjavu. Vratio sam se spavati i idući alarm zvonio je tek u pet minuta do 6. Držao sam telefon u rukama i gledao u vrijeme u nevjerici. Odmah sam znao što se dogodilo. Bio sam u apsolutnom šoku. Spustio sam se niz stepenice, napravio si čaj i rekao zaručnici 'To je to, ne utrkujem se danas'.

Ona je bila ta koja je urlala i psovala, ja sam samo bio u šoku danima. Trebala su mi barem tri dana da se oporavim emotivno i uopće mogu pričati o tome. Još uvijek sam prilično ljut na sebe. Morao sam se ispričati svima koji su me podržavali, sponzorirali i donirali. Pripremao sam se čitavu godinu, sve objavljivao na Facebooku, a svi su me pratili i ohrabrivali. Posljednje što sam napisao prije utrke bilo je da sam prilično opušten - očito sam bio preopušten", poručio je.

A kako bi se pokušao iskupiti svima koji su ga podržavali, Jody je napravio repliku utrke u blizini svog doma te je ove subote ujutro, s početkom u 6.30 plivao, vozio bicikl i trčao da bi izazov završio nakon 14 sati. "Nije bilo šanse da ovo ne napravim. Priča je ustvari pomogla skupiti donacije i nitko nije želio novac uzeti natrag. Fokusiranje na ovo iskupljenje pomoglo mi je da vidim pozitivnu stranu cijele priče", poručio je, prenosi Daily Mail.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.