Gledatelji zgroženi: Željko Joksimović 16-godišnjaka napao zbog viška kilograma

Screenshot: YouTube

VEČERAS je počela nova faza natjecanja u "X Factoru Adria" nazvana bootcamp, a da će žiri biti suroviji nego ikada svjedoče pitanja koja je Željko Joksimović postavljao mladićima.

Iliju Mihailovića, 16-godišnjaka iz Beograda, pred auditorijem nekoliko zemalja pitao je što namjerava napraviti s viškom kilograma te mu savjetovao da odmah krene na dijetu. Protiv njegovog pitanja pobunila se i Aleksandra Kovač, a zbunjeni dječak mu je odgovorio da je već počeo paziti na prehranu.

Isto je Jokismović učinio i kad je na pozornicu došao Boban Mojsovski iz Ohrida, kojem je rekao da višak kilograma riješi plivanjem u jezeru.

Obožavatelji su na društvenim mrežama komentirali da je Joksimović potpuno pretjerao, jer su oba mlada pjevača izuzetno dobri pjevači. Osim toga, tvrde obožavatelji, brojne svjetske glazbene zvijezde imaju višak kilograma, a to ih nije spriječilo da postanu to što jesu.

Pravila novog dijela natjecanja su takva da se odabranih 50-ak kandidata bori za 24 stolca, a svaki član žirija ima svoju grupu iz koje mora odabrati samo njih šestero koje će posjesti na stolce. Ukoliko kandidat već ima stolac, to mu ne garantira prolaz jer, ako se one popune, a mentor odluči da je netko drugi bolji, može nekoga dignuti, a bolji sjeda na njegovo mjesto.

U bootcampu kandidati nastupaju pred žirijem, ali ovog puta dinamika natjecanja se mijenja: članovi žirija postaju mentori kandidatima. Izabrani kandidati bit će podijeljeni po grupama: mladići do 27, djevojke do 27, vokalne grupe i stariji od 27, a svaki mentor dobit će jednu grupu. Prva je odlučivala Aleksandra koja je dobila grupu mladića mlađih od 27 godina.

Marko Stantić iz Subotice prvi je natjecatelj koji je zapjevao u showu, a sad je ponovno stao na pozornicu. "Imaš sitnih intonativnih problema, morat ćeš ubuduće nešto napraviti sa suhoćom usta koja ti se stalno pojavljuje", rekao mu je Massimo, dok mu je Tonči zamjerio što je više pažnje posvetio kontroli, a manje ekspresiji. Aleksandra mu je dala stolac na pozornici.

Nemanja Guzijan iz Apatina prošlog je puta oduševio neobičnim izborom pjesme, a prije ponovnog nastupa bio je pun samopouzdanja. "Nebom" Slobodana Trkulje nije oduševilo žiri, jer je izabrao sličnu pjesmu kao na audiciji.

 "Ovo je bilo katastrofa", rekao je Tonči, a Aleksandra je rekla da ga je htjela čuti u nečemu drugačijem. "Plašim se da 'X Factor nije natjecanje za tebe", rekla mu je i poslala ga kući. Massimo se s tim nije mogao nositi, pa je otišao do njega i dogovorio se da ostanu u kontaktu.

Faris Pinjo iz Visokog oduševio je Huljića. "Koliko tražiš da ga izbaciš pa da ga ja uzmem?", pitao je Tonči Aleksandru, koja je mladom pjevaču pak zamjerila što se na trenutke derao umjesto pjevao. "Ostaješ", presudila mu je ipak na kraju.

Luka Kerečin iz Zagreba izabrao je "Rolling In The Deep", a Željko mu je rekao da je prokockao svoju šansu. Tonči i Massimo su se složili da je izbor pjesme bio preambiciozan. Aleksandra mu je rekla da ovo nije bilo dobro, ali će riskirati i ostaviti ga u showu.

Aleksandar Đorđević iz Beograda razočarao je svoju imenjakinju, kojoj je u njegovom nastupu nedostajalo vatre. Na to je publika burno reagirala, na što je Tonči rekao da je to dokaz da demokracija ne valja. "Želim te u svojih šest", rekla je Aleksandra na kraju.

Siniša Vidović iz Zagreba, koji svaki put ima i koreografiju, oduševio je Joksimovića. "Što se Željka tiče, imaš i krevet", rekao mu je Massimo. S njim su se Aleksandrini stolci popunili i otada su natjecatelji koji su zasad prošli mogli samo ispadati.

Marko Stanković iz Leskovca nije oduševio žiri, iako mu je Massimo rekao da je pred kraj tek počeo osjećati pjesmu. Aleksandra je odlučila da za njega nema stolca.

Antonio Krištofić iz Opatije, kojem je prošli put Željko rekao da je ljubomoran na njegov vibrato, izabrao je upravo Joksimovićevu pjesmu "Nije ljubav stvar".

"Da sam znao da se ovako može otpjevati, ja bih to tako otpjevao na Euroviziji", poručio mu je Željko. Svi su bili složni da Antonio mora ići dalje, a Aleksandra mu je rekla da ga ne smije pustiti kući. On je zauzeo Aleksandrovo mjesto. "Ovo ti se događa jer si bila darežljiva u startu", rekao je Željko.

Ivo Jurić iz Mostara zadnji je put dobio veliko žensko da od Aleksandre. "Sve note si dotakao, ali nisam osjetila ništa. Čekala sam da me zgrabiš, ali to se nije dogodilo. Nažalost ne vidim te u daljnjem natjecanju" rekla je, a potom se predomislila.

"Obećavaš li mi da ćeš me zgrabiti?", pitala ga je, a nakon što je on rekao da hoće, tražila je od Farisa da ode sa stolca. Na to joj je Huljić rekao da će ga on uzeti u svoj tim.

Jurić u natjecanju nije dugo izdržao, jer je već sljedeći natjecatelj Milan Bukilić iz Podgorice dobio njegovo mjesto. Jurić je komentirao da je ovaj dio natjecanja malo surov.

David Temelkov iz Skopja rekao je da nije ljubomoran na ostale natjecatelje. Njegova izvedba Aleksandru je ostavila u suzama. Ostali članovi žirija potom su se ustali pod opravdanjem da idu piti vode kako bi izbjegli novo izbacivanje, a David je rekao da je zavolio sve natjecatelje.

 "Teškog srca ću morati reći zbogom Luki". Tako je Zagrepčanin prepustio svoje mjesto Davidu, a Aleksandra ga je prije odlaska zagrlila. Time je završio Aleksandrin zadatak, a njeni kandidati sad idu u judges house.

Grupu starijih od 27 godina dobio je Massimo, a natjecanje je otvorio Marko Vlahović koji je odmah dobio stolac.

Nešad Selman iz Sarajeva svidio se žiriju, ali Tonči mu je rekao da je problem u tome što ima jako puno sličnih vokala. "Ja sam mentor ove grupe i moram biti malo stroži. Zasad ću te zamoliti da ostaneš, a poslije ćemo vidjeti što se dogoditi", rekao mu je.

Danijela Večerinović iz Velike Gorice svidjela se žiriju, a Joksimović joj je rekao da je oformljeni izvođač i da joj samo treba dobra pjesma.

Amel Čurić zaradio je snažan pljesak publike. "Massimo, ti već imaš top tri u finalu", poručio je svom kolegi u žiriju Željko. Massimo nije dugo razmišljao i odmah je poslao Amela na stolac.

Hildegrad Marković osvojila je žiri, a Joksimović je rekao Massimu da je ljubomoran na njegovu skupinu.

Srđan Lazić zauzeo je posljednji slobodan stolac, a nakon toga počele su zamjene.

Ana Milosavljević iz Beograda prošlog puta nije oduševila Massima koji je rekao da siluje pjevanje da zvuči američki i da je tijekom njenog pjevanja nacrtao vijak koji mu ide u glavu. S obzirom na to da je profesorica etno pjevanja, Tonči ju je zamolio da otpjeva nešto u tom stilu. "Ovo te izvadilo, pošto prva stvar nije tvoj stil", rekla joj je Aleksandra. Massimo joj je rekao da je prva kompozicija bila neuvjerljiva i nije dobila svoje mjesto na stolcima.

Stipe Glasnović, bivši nogometaš Hajduka iz Opuzena, došao je siguran u to da je stolac na stageu definitivno njegov. "Što nisi malo mlađi da mi dođeš u grupu da se družimo", rekla mu je Aleksandra, a Joksimović mu ne bi dao stolac. Tonči mu je zamjerio što je sad bio manje samouvjeren, a Massimo je odlučio da će mu Nešad prepustiti svoje mjesto.

Milica Dejanović iz Niša osvojila je pohvale žirija, a Massimo joj je rekao da ne čuje ono što oni čuju jer mora tražiti dlaku u jajetu. "Nažalost, ideš kući", rekao je kandidatkinji koja je medijima otkrila da želi otići u Siriju, odakle je njen otac.

Miloš Jeremić svojom rokerskom izvedbom nije osigurao jedan od Massivovih stolaca.

Alen Bulić iz Zadra nije dobio simpatije žirija, a Tonči je rekao da pjevao poput izvođača iz hotela. Alen je sam priznao da nije dao sve od sebe, a Massimo mu je zahvalio na dolasku.

Danak ostanka Almira Ismailija iz Skopja platio je Stipe Glasnović, a odluku je Massimo pokušao donijeti uz pomoć publike. Žiri je zanimalo zašto se on već ne bavi profesionalno pjevanjem, dok su Stipi rekli da je pjevački bio lošiji od Almira. Stipe je rekao da je problem u tome što su u njegovoj grupi svi profesionalci, dok je njemu ovo bio treći put da se uspeo na pozornicu.

Nikola Marjanović, glazbenik poznat po svom radu u grupi Sane, već je surađivao s Massimom na njegovom povratničkom albumu. Nikoli je svoje mjesto ustupila Hildegard, koja je rekla da mu se sa zadovoljstvom ustala.

"Kad netko tako pjeva onda je uvijek jako seksi", rekao je Massimo Jeleni Đurić iz Beograda, a odgovor na pitanje je li dobila stolac gledatelji će saznati u sljedećoj epizodi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.