Fotografije u toplesu mogu je stajati života: 19-godišnja Tunižanka pokazala grudi pa se suočila s prijetnjama smrću

Foto: Facebook

AMINA je 19-godišnja djevojka iz Tunisa, pripadnica feminističkog pokreta "Femen", koja je nestala nakon što je objavila svoje fotografije u toplesu na Facebooku. The Atlantic donosi kako su Aminu nakon što je objavila fotografije roditelji poslali na psihijatriju, morala se suočiti s osudom društva i obitelji te različitim prijetnjama smrću, a trenutačno joj se gubi svaki trag.

Amina, čije se prezime ne zna, na Facebook stranici "Femen-Tunis" fotografije je objavila uz poruku "jeb... se s vašim moralom" napisanoj preko grudi. Nakon toga objavljena je još jedna fotografija na kojoj puši cigaretu dok joj preko grudi piše "moje tijelo pripada meni i nije izvor ničijeg ponosa".

Nakon što je vijest izašla u javnost, aktivisti za ljudska prava pozvali su građane da pruže podršku mladoj Tunižanki. Do ovog je trenutka više od 15.000 ljudi potpisalo peticiju i pozvalo da se 4. travnja održi prosvjed protiv Amininog progona.

"Amina i ja bile smo u kontaktu do prije četiri dana, kada joj je gubi svaki trag. Njen mobitel i profil na Facebooku su ugašeni", rekla je Inna Shevchenko, voditeljica Facebook grupe Femen. Njih dvije posljednjih mjesec dana razgovarale su o ideji da pokrenu ogranak Femena u Tunisu.

“Mlada dama mora biti kažnjena s 80 do 100 udaraca bičem, ali zbog ozbiljnosti zločina koji je počinila, zaslužuje da bude kamenovana do smrti. Njen postupak može izazvati epidemiju. To je zaraza i može dati ideju drugim ženama", rekao je islamski propovjednik iz Tunisa Almi Adel.






 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.