Fotografija maturanata o kojoj priča cijela regija: "Oni nisu naučeni mrziti jedni druge"

Foto: Facebook

FOTOGRAFIJA na kojoj maturanti iz Drvara poziraju sa zastavama Hrvatske i Srbije, obišla je regiju i masovno se dijeli i lajka na društvenim mrežama, a uz brojne pohvale, fotografija je zaradila i kritike, ali i pokrenula rasprave.

Uz komentare tipa "Malo bratstva i jedinstva", "Oni vraćaju vjeru u nove generacije", "Bravo, djeco" i slično, brojni su korisnici na Facebooku komentirali i to da nema zastave Bosne i Hercegovine. "Kaže u Bosni i Hercegovini, a nigdje njihove zastave", "A gdje je zastava Bosne i Hercegovine", "Čekaj malo, gdje je BiH zastava?", samo su neki od komentara na tu temu, a bilo je, jasno, i onih kojima se priča nije svidjela. "Meni ovo nije za podršku", napisao je jedan od korisnika.

U svakom slučaju, fotografija je, osim što je zaradila hrpu lajkova i pohvala, pokrenula i poprilično burne rasprave, no, čini se da je - unatoč brojnim negativnim komentarima - ipak više onih pozitivnih. "Jedna lasta ne čini proljeće. Ali samo naprijed", zaključio je jedan od komentatora.

Inače, na fotografiji su, kako piše Blic, ovogodišnji maturanti srednje ekonomske škole i opće gimnazije iz Drvara.

Proslava mature u Drvaru u Bosni i Hercegovini.Oni nisu učeni da mrze jedni druge.

Posted by Dnevna doza lepog on Friday, 19 June 2015
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.