Evo kako danas žive Milan i Matija: Napokon imamo krov nad glavom, hvala vam prijatelji

 Foto: Marijana Matešić

PRIJE sedam mjeseci Milan i Matija Basarac imali su samo jedan drugoga, a danas imaju novi krov nad glavom, na desetke novih prijatelja i novu obitelj. U moru nesretnih priča koje svakodnevno pune stranice medija, sjajan je to primjer koji dokazuje da i pojedinac može učiniti mnogo.

Svojom novom obitelji 15-godišnji Milan i njegov 60-godišnji otac naime smatraju dobročinitelje koji su im vratili vjeru u budućnost, a osobito obitelj Matešić, Tomislava, Marijanu i njihovu djecu, koji su ih pratili od samih početaka humanitarne akcije koja je pokrenula Hrvatsku.

 
 "Život mi se promijenio. Popnem se tamo gore gdje će biti moja soba i sretan sam. Kuća nam je napokon sređena, ali nije stvar toliko u novcu. Rodila su se prijateljstva za cijeli život", rekao je za Provjereno skromni Matija, koji se nije mnogo žalio ni kada je s ocem živio u trošnom kućerku bez tekuće vode i kupaonice, od 1400 kuna socijalne pomoći.
 
"Čudno mi je, svi imaju svoju sobu od malena, a ja sam je dobio tek s 15 godina. Valjda ću se priviknuti", kaže Matija, posebno sretan što mu tata napokon ima perilicu za rublje. Dvije godine rublje je naime prao na ruke.

"Meni novac nije bitan, nisu mi bitni skupi auti. Druge stvari su važnije. Napokon idem uzdignute glave kroz život, reći će pak Matija.

Nakon apela za pomoć ovoj maloj obitelji koju je majka napustila prije šest godina javile su se tisuće građana voljnih pomoći. Putem Facebooka donirali su novi namještaj i kuhinju, uvedena je i voda, a ciglu po ciglu Milan i Matija u konačnici su dobili i novu kuću.

 

Osim toga, Milan je dobio i novi slušni aparatić pa konačno može i normalno čuti.

Obitelj Matašić čitavih sedam mjeseci svakoga je vikenda prelazila 65 kilometara do Basaraca, a nema dana kada se ne čuju telefonom.

"Sve je počelo njegovom suzom oku. Imam svojih petero djece, ali i on je moje dijete", kaže Marijana Matešić, koja je nedavno zbog iscrpljenosti završila i na hitnoj pomoći.

"Imam svoju mamu, ali ovo mi je druga mama", reći će pak Milan.

Obitelj Matešić pak ide dalje. Iako su Milan i Matija prvi kojima su pomogli na ovaj način, upravo su pokrenuli novu humanitarnu akciju - i to za udovicu koja također ima petero djece.

"Ovo je majka udovica sa 5 sinova. Mjesto Suza, Baranja. Nakon sta smo ih posjetili, zahvaljujući Vesni Mišak koja je pokrenula akciju "Daj 5 za Borisov novi dom", otvoren je račun s kojeg uplate idu za materijal za obnovu njihove kuće. Cigla po cigla, vjerujem da će se skupiti i da će i oni uskoro uživati u novom toplom domu", kaže Marijana Matešić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.