Druga strana priče: "Lidija Kovač je ta koja koristi ime svog muža da bi dobila pet minuta slave"

NAKON što je Lidija Kovač odlučila izaći u javnost s pričom o koncertu koji se trebao održati u Švicarskoj, a za koji Mišo Kovač, prema njenim riječima, nije znao, odlučila se oglasiti i druga strana. Veronika Olujić Prgomet poslala nam je izjavu u kojoj iznosi svoju stranu priče, a njen tekst prenosimo u cijelosti:

"Previše je 'navodnog' u ovome tekstu, a da ne reagiramo odlučno i direktno na ovakve objave, insinuacije i klevete koje nanose direktnu štetu kako pravnoj osobi Olujic & Rados Eventmanagement tako i fizičkoj osobi gosp. Marijanu Olujiću.

Kao kompletan osvrt na korištenje ovakvog javnog medija za blaćenje te direktno uništavanje ugleda kako tvrtke koja organizira koncerte hrvatskih estradnih zvijezda u Švicarskoj, tako i privatnog imena gosp. Marijana Olujića, možemo izjaviti sljedeće:

Kao prvo, točan je dio teksta gdje Lidija Kovač kaže kako je gosp. Marijan Olujić rekao da je dao navedenu svotu novaca (17.000 Eura), jer gosp. Marijan Olujić je uistinu dao taj novac gospodinu Robertu Martinoviću, ali ne tako naivno, kako to objašnjava u svojoj objavi Lidija Kovač, već uz pismeni ugovor u kojem točno stoji navedeno za što se taj novac daje, tko ga daje, kome se daje, sa kojom svrhom i u kom cilju da daje i o svemu postoji ovjeren pismeni trag o kojem Lidija Kovač očito ne zna ništa? Dakle, čula je da zvoni, ali ne zna gdje točno i sa kojeg zvonika zvoni.

Marijan Olujić nije nikakav prevarant i za takvu klevetu lako svu dokumentaciju može podastrijeti sudu, kao prilog tužbi za klevetu sa teškim nanošenjem štete kako njemu osobno, tako i tvrtki koja se  zadnju godinu bavi organizacijom koncerata, a prije toga je radila kao direktan suradnik hrvatskih klubova tj. klubova Hrvata u Švicarskoj dovodeći im i organizirajući večeri gdje su nastupale mnoge estradne zvijezde iz Hrvatske. Nitko od pjevača i glazbenih sastava, klapa i sličnih koji su nastupali diljem Švicarske nikada nije imao nikakav problem u suradnji s tvrtkom pa tako ni sa gosp. Marijanom Olujićem te nitko nikada nije otkazao suradnju i sve su se grupe i pjevači rado vraćali nastupati u Švicarsku pod organizacijom navedene tvrtke.

Dakle, kao rezime, ne radi se ovdje o prevari i prevarantu pod imenom Marijan Olujić, već je upravo njemu veoma lako dokazati tko je preuzeo novac i kompletnu organizaciju navedenog koncerta pod "spornim" plakatom i reklamom. Lidija Kovač je očito zaboravila da nije ona ta koja može dizati tužbu u ovome slučaju, već da je ona ta koja može biti tužena i ne samo za klevetu ovim putem već i telefonskim prijetnjama na mobitel u noći 11/12.08.2012.g. gdje su njeni pozivi i poruke zabilježene na mobilnim aparatima gosp. Marijana Olujića koji se  tu noć vraćao s ljetovanja u Hrvatskoj za Švicarsku.

Što se tiče gosp. Roberta Martinovića, u telefonskom razgovoru s njim, rekao nam je da će uredno vratiti novac, a s njegovom "suradnjom" s Lidijom Kovač i njegovim navodnim "prijedlogom" koji ovako javno iznosi Lidija Kovač da ih Robert Martinović nagovara na tužbu tvrtke i Marijana Olujića osobno, nismo i ne možemo biti upoznati. Ono što znamo je da smo i mi oštećeni kroz davanje svote od 17.000 Eura za navedeni koncert te da je navedeni Martinović uredno potpisao dokumentaciju iz koje je vidljivo za što prima novac te iz koje je vidljivo da svu organizaciju oko dolaska  gosp. Miše Kovača organizira on, a ne Marijan Olujić. Bilo kakvu tužbu kojima Lidija Kovač prijeti veoma lako je srušiti na sudu, a ako se i "dogodi" slijedi protutužba, a i uz potrebite dokaze koje Lidija Kovač nema, na temelju čega se blati i kalja ime gosp. Olujića i naše organizacije.

Vjerujemo da će nam kao svjedoci na sud rado doći mnoge estradne zvijezde koje su bile više nego zadovoljne i organizacijom i prijemom i honorarom, a sve upravo pod vodstvom gosp. Marijana Olujić čije se ime na ovakav perfidan, jeftin i nakaradan način provlači medijima. Index.hr smo oduvijek smatrali ozbiljnim medijem i nemamo ništa protiv istraživačkog novinarstva. Dapače, volimo da se sazna istina o svemu jer nanijeta nam je gotovo nepopravljiva šteta koju je Lidija Kovač očigledno namjerila nanijeti s obzirom da joj je u telefonskom razgovoru direktno rečeno kako nećemo povisiti svotu novca za plaćanje  i da nas ni ona ni bilo tko drugi može ucjenjivati enormnim svotama novca koje neki estradni umjetnici traže da bi nastupili. U današnje vrijeme krize koja hara cijelom Europom, neki estradni umjetnici očito nisu svjesni trenutka. Novac koji smo isplatili itekako je pristojna svota za jednovečernji nastup, naravno, uz dostojanstven i prijateljski prijem kakve su do sada imali mnogi pjevači koji su odlazili sa obećanjem da će ponovno i uvijek rado ponovno se odazvati.

Oliver Dragojević, Jelena Rozga, Gibonni, Željko Bebek, Miroslav Škoro, gosp. Bralić s klapom Intrade i mnogi, mnogi drugi, bili su i dočekani i ugošćeni, profesionalno i korektno odradivši svoj koncert uredno i na vrijeme plaćeni. Postavlja se samo jedno logično pitanje: kako to da se gosp Marijan Olujić odlučio postati prevarantom baš na imenu Mišo Kovač?! Ovo želimo napomenuti iz razloga da ovim putem (koliko je to uopće normalno, ljudski i moguće) dokažemo da su se Lidiji Kovač lagano "polupali lončići" te da ona očigledno malo zna o tome o čemu piše, a još manje zna upravo o ugledu naše organizacije u Švicarskoj. I zar nije dovoljno znakovito da se nikada nitko od navedenih "estradnjaka", nigdje ni u jednom glasilu nije požalio, već se našla Lidija Kovač koja, opet napominjem, očigledno malo zna o ugledu i djelovanju naše tvrtke. Žalosno je, a još manje je ljudski, da se onima koji su oštećeni, prijeti preko mobitela, a i da prethodno nitko nije želio provjeriti o kakvoj se tu situaciji radi i da se očigledno namjerno ispušta reći ili napisati, kako je gosp. Robert Martinović uredno potpisao ugovor o preuzimanju navedene svote novaca te o preuzimanju kompletne organizacije oko dolaska gosp. Miše Kovača.


Lidija Kovač skriva se iza zvučnog imena i ona je ta koja koristi ime Miše Kovača za svojih 5 minuta slave, a ne mi koji pošteno organiziramo, dočekujemo, isplaćujemo i ispraćamo mnoge estradne umjetnike i zvijezde s prostora Hrvatske i to onim intenzitetom kako naše grupe ili pjevači imaju slobodnog prostora. Nikada ni za jednog pjevača nismo objavili da će doći i nastupiti, a da prethodno nije obavljen razgovor i dogovor sa njim osobno ili njegovim menadžerom. Imamo sasvim dovoljno poznatih i traženih estradnih zvijezda sa prostora Hrvatske i bez Miše Kovača, uz dužno poštovanje njemu i njegovoj karijeri, već bi se naša neodgovornost i neozbiljnost u poslu očitovala prvenstveno prema našim ljudima, dakle dijaspori zbog koje i organiziramo koncerte i zbog kojih smo i surađivali tolike godine sa Klubovima Hrvata diljem Švicarske.

Mi prvenstveno osjećamo odgovornost prema onima koji žele slušati hrvatsku glazbu i neka se ne zavaravaju umjetnici. uz dužno poštovanje njima. nama je na prvom mjestu publika ili auditorij, a onda pjevač. Jer ne dođe li jedan, pristati će drugi i ime Miše Kovača nije nam potrebno da bismo napunili bilo koju salu u bilo kojem Švicarskom gradu. I prije ove sramotno lažne objave Lidije Kovač, koju više ne mogu nazvati gospođom, jer njena reakcija i vrijeđanje (nekultura) su taj epitet totalno demantirale, nije se prodala još niti jedna jedina karta za koncert koji se nije održao, a kada bi se to dogodilo, svima bi se vratio kompletan iznos. O kakvom varanju ona priča??!! Na takvo nešto je nemoguće, posebno na ovom švicarskom području uopće i pomisliti!

Ovog pisma ne bi bilo da je Lidija Kovač održala svoje obećanje dato meni, prilikom telefonskog razgovora (12.8 oko 22h) kad su nas ona i gosp. Mišo Kovač nazvali i kad mi je obećala da će sve izjave javno demantirati!


Tužno i jadno! A htjeli smo samo da mu priredimo veliki doček, vrhunski koncert i ugođaj. I za to nas proglasiše kriminalcima i prevarantima?! No, ljudi ko ljudi, uzimaju si štošta za pravo. Bez obzira na sve, Miši želimo dobro zdravlje i sve najbolje. Šteta što neće doći, uvjerio bi se tko smo i što smo svi mi koji bi došli na njegov koncert i pobrinuli se da sve bude vrhunski, profesionalno, ali i ljudski organizirano.

Zahvaljujemo na razumijevanju i ponovno upućujemo ispriku svim onim fanovima i ljudima koji su se poveselili navedenom koncertu.

Sa štovanjem, Veronika Olujić Prgomet".

Izjava Roberta Martinovića

S druge strane, gospodin Robert Martinović bio je vrlo jasan: "Sve se ovo dogodilo isključivo zato jer smo poslove sklapali s gospođom Lidijom Kovač. Njena priča o suradnji koju smo posljednji puta imali prije 15 godina jednostavno nije istinita, a u prilog tome govore i brojni koncerti Miše Kovača koje sam osobno organizirao i za koje postoje fizički dokazi. Dakle, govorimo o koncertima na stadionu u Rotterdamu, u Stuttgartu, Wuppertalu, Sindelfingenu i Neussu (na kojem se, uzgred rečeno, nisu pojavili), a sve se to lako može provjeriti. Iza mene su godine uspješnog poslovanja, a gospođa Lidija Kovač jedina je osoba koja našom suradnjom nije zadovoljna".  

"O nama i našem načinu poslovnja najviše govori rad. Riječ je o glazbenoj agenciji koja u inozemstvu radi već 20 godina i iza sebe ima tisuće održanih koncerata, a 99% koncerata koji se rade van bivše države ide upravo preko nas", dodao je na kraju Robert Martinović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.