Do kraja tjedna znat ćemo ime klape koja će nas predstavljati na Eurosongu? Aleksandar Kostadinov: "Ako se ne upjevaju do svibnja, neće nikad"

Foto: Eurovision TV

Iako su prije tri tjedna s Prisavlja stigle vijesti kako će nas na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati zasad nepoznata klapa s pjesmom "Mižerja" s naše dalekovidnice informacije o čitavom projektu stižu doslovno na kapaljku.

Kako saznajemo od naših izvora s HTV-a, pjesma "Mižerja" autora Gorana Topolovca jedina se svojom melodijom isticala od pristiglih skladbi na natječaj, no oni koji su je čuli ističu kako se pjesma uopće ne ističe među ostalim klapskim pjesmama. Ipak, ostaje vidjeti kako će "Mižerja" izgledati u novom ruhu, nakon što je doradi glazbeni producent Nikša Bratoš, pa i to kako će cijelu priču iznijeti 6 članova klape.

Po uzoru na Il Divo

Naime, posebno za ovu prigodu HTV je odlučio sastaviti potpuno novu klapu i to po uzoru na skupinu Il Divo, a kako saznajemo, riječ je uglavnom o mlađim ljudima čija imena na Prisavlju čuvaju kao zmija noge. Kad će ih predstaviti javnosti odlučili smo provjeriti kod čelnog čovjeka hrvatske delegacije na Eurosongu Aleksandra Kostadinova.

"Projekt je zasad u kreativnoj fazi, no nadam se kako ćemo još do kraja ovog tjedna javnosti obznaniti imena članova klape. Riječ je o mlađim ljudima, umjetnicima iz različitih gradova, a onima koji prate klape zasigurno će biti poznati. Široj će publici ipak biti nova lica. Naš žiri, kojeg ja volim nazivati stručnjacima, tako je odlučio. Željeli su da ta lica budu prilagođena formatu Eurosonga i mlađoj generaciji", ističe Kostadinov kojeg smo upitali ne boji li se da će članovi tek nastale klape imati premalo vremena da se pripreme za nastup na velikoj eurovizijskoj pozornici u koju su uprte oči milijuna gledatelja.

Povratak Dore?

"Imat će vremena, a ako se do petog mjeseca ne pripreme, onda neće nikad", kaže Kostadinov koji nam je najavio i mogućnost vraćanja Dore. "Iako je puno lakši interni način izbora, mišljenja sam kako gledatelji zaslužuju veliki show. Stoga se iskreno nadam da će se iduće godine Dora vratiti, još bolja i spektakularnija nego ikad", zaključio je Aco ističući kako se nedavne promjene na Prisavlju nisu odrazile na projekt Eurosonga. Svoj posao, kako kaže, obavlja kao i dosad.

Dobro ili ne, uvjerit ćemo se već u svibnju kad ćemo saznati hoće li nas "Mižerja" uvesti u toliko očekivano finale Eurosonga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.