Crna lista Hollywooda: Ovo su slavni zlostavljači, silovatelji i nasilnici

Foto: JLP

"PITAM se kako noću može spavati", kazala je jedna od Cosbyjevih žrtava, Barbara Bowman  u intervjuu za The Huffington Post prošli tjedan.

Bowman je samo jedna od žena koje su u posljednje vrijeme prozvale slavnog komičara zbog
seksualnog zlostavljanja, a nju je, kako kaže, prvo drogirao i potom silovao sredinom osamdesetih.

I dok se popis Cosbyjevih navodnih žrtava sve više povećava, a on odbija komentirati optužbu za optužbom, iz The Daily Beasta su se osvrnuli na ostale holivudske nasilnike, čija su zlostavljanja pala u sjenu Cosbyjevih slučajeva silovanja, zbog kojih je nekoć ugledan glumac postao "zvijer" u očima mnogih.

Slavni boksač Mike Tyson koji je trenutno zvijezda animiranog detektivskog serijala "Mike Tyson Mysteries" također je osuđeni silovatelj, koji je 1991. godine silovao tada 18-godišnju Desiree Washington, koju je prvo pozvao na zabavu, a zatim odveo kući i seksualno iskoristio.

Poznati redatelj Roman Polanski je pedofil koji je 1977. godine, u dobi od 43 godine prvo drogirao i zatim silovao 13-godišnju djevojčicu Samanthu Geimer, inače glumicu i manekenku i to u kući Jacka Nicholsona.

Veliki broj holivudskih redatelja stao je u njegovu obranu, a osim što je ostao redateljska zvijezda, Hollywood ga je potom i nagradio Oscarom za film "Pijanist". No, na dodjeli se nije pojavio i to zbog straha od uhićenja, a kada je Harrison Ford pročitao njegovo ime, dvoranom su se zaorili pljesak i ovacije.

Glumac Bill Murray se također našao u središtu pozornosti nakon što ga je bivša supruga Jennifer Murray optužila za fizičko zlostavljanje, pod utjecajem droga i alkohola.

Sean Connery je pak u jednom intervjuu kazao kako "žene treba povremeno ošamariti", a redatelja Woodyja Allena nedavno je optužila njegova posvojena kćer, kazavši da ju je Allen seksualno zlostavljao kada je imala samo sedam godina, opisavši cijeli gnjusni čin u pismu koje je poslala New York Timesu.

Glumac Mel Gibson poznat je po svojem prgavom jeziku te je cijeli svijet imao prilike čuti snimku na kojoj 58-godišnji glumac prijeti i vrijeđa svoju bivšu djevojku Oksanu Grigorievu.

Njegov problem sa ženama dijeli i inače problematičan glumac Charlie Sheen, kojemu je policija često dolazila u kuću zbog fizičkih obračuna koje je imao s bivšom suprugom, a zaradio je i kaznenu prijavu kada je bivšoj djevojci Donni Peele razbio glavu o zid jer s njim nije htjela seksati.

Osim toga, Sheen je izazvao mnoge druge incidente u kojima su njegove žrtve često bile prostitutke te je na njih znao bacati stolice, a neke i daviti.

Sean Penn je također šokirao svijet i to u vrijeme kada je bio u braku s pop kraljicom Madonnom. Penn koji je u to vrijeme bio okorjeli alkoholičar, Madonnu je jednom prilikom vezao za stolicu, nakon čega ju je satima tukao.

Među obiteljskim nasilnicima također se nalaze: glumci Nicolas Cage i Josh Brolin, Michael Jackson, R. Kelly, CeeLo Green, Julian Assange, Terry Richardson, Tupac Shakur, Garry Glitter, John Lennon i Chris Brown koji je premlatio Rihannu.

Čini se da Hollywoodu ne nedostaje obiteljskih nasilnika, zlostavljača i silovatelja te mnogi zločini slavnih osoba postaju lako zaboravljivi skandali, koje publika tolerira, a za koju Hollywood nije briga.

Iako bi javne osobe trebale biti uzor u društvu, to nije uvijek tako te često nasilje dobiva nepotrebnu promociju.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.