Biskupu Ivasu nije se svidjela "Igra prijestolja" pa zabranio snimanje u šibenskoj katedrali

Foto: Press/YouTube

CRKVA je očito odlučila na sve moguće načine otežati snimanje popularne HBO-ove serije "Igra prijestolja" i zagorčati život producentima.

Naime, nakon što smo čitali o zabranama Dubrovačke biskupije koje "nisu zabrane, ali ipak jesu", Šibenik In piše i o šibenskom biskupu Anti Ivasu koji je mjesec dana ranije zabranio snimanje u objektima Šibenske biskupije.

Pregovori o dolasku u Šibenik s gradskom upravom traju još od prošlog ljeta, a nedavno je održan i casting za statiste te se gradi i pristupni put prema tvrđavi sv. Ivana gdje će se snimati dio scena planiranih za rujan.

No, za razliku od Dubrovnika, ovog se puta nije radilo o golotinji već sceni koja je uključivala prolazak glumaca kroz bočna vrata katedrale sv. Jakova, između venecijanskih lavova.

Međutim, biskup nije pristao na snimanje kratkog kadra vjenčanja jer je čuo da serija obiluje sadržajem koji smatra spornim.

Šibenik In je u neslužbenim razgovorima s više ljudi iz Šibenske biskupije doznao da su savjetovali biskupu da popusti jer je snimanje "Igre prijestolja" velika reklama za šibenski turizam, ali nije ih poslušao.

Srećom, to nije ugrozilo pregovore šibenske gradske uprave s produkcijom pa su u znamenitostima bogatoj staroj gradskoj jezgri, pronašli rezervnu lokaciju i ostatak seta rasporedili na nekoliko popularnih šibenskih tvrđava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.