Bez razmišljanja priskočio u pomoć čovjeku koji je pao na tračnice, a obojica su mogli smrtno stradati

Screenshot: YouTube

POLICIJA iz Philadelphije prozvala je Christophera Knafelca pravim junakom nakon što je on skočio na tračnice podzemne željeznice kako bi pomogao muškarcu koji je pao s perona.

Ovaj je 32-godišnjak čekao vlak u trenutku kad se spomenuta nesreća dogodila na stanici ovog četvrtka poslijepodne, te bez razmišljanja doslovno priskočio u pomoć, znajući da će vlak naići za samo nekoliko minuta: "Imao sam plan da ga, ako vlak dođe, odguram ispod platforme ili, ako to ne bih mogao, zamolio bih nekoga da mi pomogne to učiniti", izjavio je za WPVI-TV.

Christopher je zamolio prisutne da dojave nadležnima da zaustave promet, a za to je vrijeme čekao s ozlijeđen muškarcem na tračnicama, pridržavajući mu glavu i vrat dok vatrogasci nisu stigli. Sve su to snimile nadzorne kamere.

Muškarac je pao samo nekoliko centimetara od tračnica, što znači da su obojicu mogla stradati od udara struje, tvrde na televizijskoj postaji: "Bio sam 99,9 posto siguran da me neće 'spržiti' struja. Ne znam kako bi vam tračnice to mogle napraviti, pa inače bi stradalo jako puno ljudi", izjavio je Knafelc.

Čovjek koji je pao s perona odveden je u bolnicu i trenutno je stabilan: "Nije mi zahvalio, ali znam da je zahvalan. Znate što mislim? U svom srcu znam da mi je zahvalan", izjavio je ovaj dobri Samaritanac koji tvrdi da nije postojala opcija da ne pomogne muškarcu u nevolji jer je "jednostavno tako odgojen", prenosi Huffington Post.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.