"Bez njega bi bio potpuno izgubljen": Mješanac postao vodič svom slijepom najboljem prijatelju labradoru

Screenshot: YouTube

MJEŠANAC terijera, šestogodišnji Milo, toliko je vjeran prijatelj slijepom sedmogodišnjem labradoru Eddieju da je preuzeo ulogu njegova "psa vodiča".

Ovaj dvojac iz Cardiffa pripada ponosnoj vlasnici Angie Baker-Stedham koja je ispričala da njih dvojica često zajedno idu u šetnju, a Milo ponekad Eddieja vodi i za uzicu. U potpunosti su nerazdvojni: "Prije nego što je Eddie oslijepio zajedno su trčali za igračkama, ali otkad se to dogodilo on se oslanja na Mila koji mu pomaže u igri. Obožavaju zajedno ići u šumu", objasnila je.

"Milo uvijek jednim okom prati što Eddie radi i čak sjedi na njegovim leđima dok on leži. Eddie je počeo gubiti vid prošle godine, a s obzirom na to da se to dogodilo jako brzo, zabijao se u zidove i pokućstvo. Sad mi Milo pomaže i dovesti Eddieja do mene kad ga pozovem. Odvede ga čitavim putem do mene. Uistinu brine o njemu, često ga poliže po licu, spavaju u istoj sobi i sve vrijeme provode zajedno. Bez Mila, Eddie bi bio izgubljen. Ako odluta, Milo će ga otići tražiti i vratit će ga kući", ispričala je i dodala da je stvarno shvatila u kojoj mjeri Eddie ovisi o svom prijatelju kad je Milo završio transfuziji krvi zbog posebne vrste anemije: "Zabijao se u sve što mu se našlo na putu i stalno sam ga morala dozivati", pojasnila je.

U međuvremenu Milo se uspješno oporavio i vratio kući Eddieju te su njih dvojica nastavili svoje neraskidivo prijateljstvo, prenosi Daily Mail.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.