"Beskućnik" im ponudio novac, njihove reakcije su sramota za čovječanstvo

Screenshot: YouTube

NAŽALOST, kad vas beskućnik traži novac, u tome ne vidite ništa čudno, no kako biste reagirali da vam beskućnik ponudi novac?

Iako inače na YouTube stavlja svoje podvale drugima, Yousef koji objavljuje svoje snimke na kanalu FouseyTUBE, nedavno je proveo socijalni eksperiment kako bi utvrdio kakva je percepcije beskućnika.

"U današnjem društvu, prihvatljivo je da bogatiji daju novac beskućnicima. Je li to društveno prihvatljivo jer jedan pojedinac pomaže drugome? Ili je to zato što je jedan pojedinac uspješniji od drugoga, pa je u redu da pomaže", rekao je Yousef.

Kako bi to provjerio, odjenuo se kao beskućnik i sjeo na ulice Los Angelesa. Čim bi se obratio prolaznicima, oni bi automatski odgovarali da nemaju novca, jer su pretpostavljali da je to ono što ih beskućnik želi pitati. Nakon što bi on odgovorio da ih ne traži novac, već im ga želi dati ako ga nemaju, njihove reakcije bile su različite. Svima je bila zajednička jedna stvar - šokirali su se.

"Ne trebam tvoj jebeni novac, kretenčino! Mogu te kupiti", poručio mu je jedan poslovnjak koji je jedva odvojio vremena da mu se obrati, a takvih je bilo još dosta.

Yousefov cilj bio je poručiti ljudima da budu ponizniji, ljubazniji i optimističniji, jer su te osobine uvijek važnije od novca. S obzirom na to da su reakcije nekih bile uistinu negativne, Yousuf je uvjeren da je Amerika bankrotirala kad je riječ o moralu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.