Amerikanka tužila 69-godišnjaka jer joj je prenio spolnu bolest pa dobila 900.000 dolara



JEDNA Amerikanka odlučila je tužiti muškarca s kojim je spavala jer joj je prenio herpes, neizlječivu spolnu bolest. Stoga je sud u Oregonu po završetku parnice odlučio kako joj muškarac mora isplatiti odštetu od 900.000 dolara.

Naime, 49-godišnjakinja je umirovljenog 69-godišnjeg zubara upoznala 2010. godine preko internet stranice za pronalaženje partnera te su izašli na spoj. Na četvrtom spoju su se poseksali, a tek nakon toga joj je on rekao kako ima herpes. Idući dan napravila je test kod ginekologa i doznala da i ona ima tu spolnu bolest. Kao dokaz toga da joj je upravo on prenio herpes, osim same činjenice što je muškarac zaražen još 1991. godine, na sudu je priložila svoje rezultate ginekološkog testa napravljenog nekoliko tjedana prije nego što je počela izlaziti sa zubarom.

Iako je obrana htjela dokazati kako je krivnja podjednaka jer nije uvjetovala muškarcu da nosi kondom, obrana je istaknula kako mu je prije spolnog čina dodala kondom, ali ga on nije iskoristio, a ona nije inzistirala jer je već bila jako uzbuđena.

Tužiteljstvo je također istaknulo kako su pokrenuli parnicu zato jer je Amerikanka nakon što je saznala da ima herpes pala u depresiju zbog koje je, kako tvrde, izgubila i posao. Također, cilj joj je navodno bio da si pronađe muža i uda se, a sad to pada u vodu jer ima neizlječivu bolest.

Muškarac se branio kako u to vrijeme nije imao vanjskih znakova oboljenja pa nije znao da bi joj mogao prenijeti bolest. Međutim, obrana mu nikako nije povjerovala u to jer ima herpes preko 20 godina te kao zubar poznaje prirodu zaraznih i neizlječivih bolesti. sad mora isplatiti 900.000 dolara odštete.

"Svi smo se složili oko toga da joj je prije seksa trebao reći da je bolestan", izjavio je jedan porotnik, piše The Oregonian.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.