90-ih je imala najskuplji spot u Hrvatskoj, a na svom vrhuncu nastupala triput tjedno

Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL

KASANDRA, rođena kao Davorka Ručević, obilježila je cro dance scenu devedesetih. Zvali su je kraljicom hrvatske dance glazbe, a svojom pojavom privlačila je pozornost gdje god se pojavila.

Njezin prepoznatljiv glas i karizma nikog nisu ostavljali ravnodušnim, a zaredala je nekoliko bezvremenskih hitova koji se i danas rado slušaju. Proslavila se hitom Nisi ti jedini na svijetu, a nastup na Zadarfestu 1994. godine s pjesmom Kazna vinuo je u sam vrh hrvatske dance scene tog vremena.

Na vrhuncu svoje slave nastupala je i do tri puta tjedno.

Imala je jedan od najskupljih spotova u povijesti hrvatske estrade

Njen spot za pjesmu I Gotta Feeling bio je jedan od najskupljih spotova na hrvatskoj estradi uopće. Režirao ga je Zoran Nikolić, inače redatelj tadašnjeg TV hita Jel' me netko tražio pa se u spotu pojavljuju i legendarni likovi sa šanka.

Samo četiri godine nakon početka karijere Kasandra se odlučila povući s javne scene. U javnosti nije viđena sve do 2007. godine, kada se pojavila na rođendanskoj proslavi nekadašnjeg menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe. Pričalo se da je teško bolesna i u lošem financijskom stanju te da živi u ruševnoj kući u Zagrebu. 

Njezina majka u jednom od rijetkih javnih istupa otkrila je da je pjevačica bolovala od endometrioze te da je to bio jedan od glavnih razloga zbog kojih se povukla sa scene.

2020. godine oglasila se preko glazbenog menadžera Zorana Škugora. Naime, u showu Tvoje lice zvuči poznato utjelovila je pjevačica Lana Klingor s pjesmom Kazna, a Kasandra joj se nakon toga poželjela javiti. "Gledala sam - nemam Lanin broj, prenesi joj - ista ja - odlična", napisala je Kasandra i oduševila obožavatelje koji je do tog trenutka nisu čuli godinama.

Inače, Škugor je jednom prilikom otkrio da je bio planiran njen povratak na scenu, s jednom modernom pop pjesmom i s jednom house obradom. Nažalost, to se nikad nije dogodilo.

Davorka Ručević Kasandra preminula je u 55. godini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.