35 godina radio za istu tvrtku, a prije nego se umirovio sve što misli svima je sasuo u facu

Ilustracija: GoogleMaps

35 GODINA radio je za istu tvrtku, a kad je došlo vrijeme da se umirovi, odlučio je to napraviti u stilu - poslavši brutalno iskren mail svim zaposlenicima (ima ih oko 2000).

Michael Stuban, bivši 58-godišnji zaposlenik jedne tvrtke u Pennsylvaniji, odlučio se obračunati s frustracijama koje je tijekom godina skupljao, a to je učinio ispunjavajući standardizirani upitnik koji se obično rješava "pro forma", piše Metro.

Upitnik koji je inače namijenjen samo službi za ljudske potencijale poslao je svima, a njegova iskrenost na društvenim mrežama neke je nasmijala, druge nadahnula, a treće dobro zamislila. "Prvih 30 godina bilo je sjajno, ali zadnjih pet bilo je užasno", piše. "Nemamo morala. Prosječni menadžer radnika uopće ne razumije, gledaju samo na sebe."

"Radnici se drže u mraku", nastavio je, a osvrnuo se i na "lažnjake": "Svrstavaju nas u klase i govore nam da za promjenu nismo politični. To je sranje. Poslovi i unapređenja ovise o političarima - nije bitno koliko znaš, nego koga znaš", napisao je te nastavio u sličnom tonu: "Pozicije se otvaraju za ljude koji nisu kvalificirani. Ništa se nije promijenilo, zašto se pretvarati..."

Nimalo neočekivano, njegov mail šefovi nisu dobro prihvatili, ali ipak je dobio odgovor i to od direktora tvrtke Seana Logana: "Dragi gospodine Stuban, ne vjerujem da smo se imali prilike upoznati, a nakon čitanja vašeg maila, drago mi je da nismo."

Dodao je da mu vjerojatno nije bilo toliko loše kad se zadržao 35 godina te mu, ironično ili ne, zaželio sretno umirovljenje. Stuban pak je za Philadephia Daily News izjavio kako je Logan promašio poantu: "Ne morate vjerovati, ali netko bi trebao provjeriti", rekao je te zaključio kako "zapošljavaju ljude glupe poput kamena."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.