16-godišnja Marilyn Monroe pisala pomajci o prvom braku: Tjera me da kuham i čistim



MARILYN MONROE vječno će biti predmet obožavanja, ali i osoba koja medije intrigira godinama nakon svoje misteriozne smrti. Pismo koje je napisala svojoj pomajci sa samo šesnaest godina, prodano je jučer na aukciji, a kolekcionar je pismo platio više od pedeset tisuća dolara. Pismo datira iz 14. rujna 1942. godina, a u njemu je šesnaestogodišnja Marilyn pisala o svom braku. Pismo je dugačko te ima osam stranica, a u njemu Monroe spominje svog biološkog oca Charlesa.

Naime, Marilyn nikada nije vjerovala da je njezin otac čovjek koji je zapisan na njezinom rodnom listu, već je bila uvjerena kako je to jedan od kolega njezine pomajke Grace. Pismo i započinje zahvalom pomajci, koja joj je objasnila neke stvari o Charlesu. Ipak, najvećim dijelom Marilyn se osvrće na brak s Jamesom Doughertyjem, s kojim se vjenčala u lipnju 1942.

"Zaista sam zauzeta svime, James me tjera da čistim kuću i kuham. Svi su mi govorili da kućanice imaju veliku odgovornost, a uistinu to saznajem tek sada. No, također je i jako zabavno. Jimmy je divan prema meni, znam da ne bi mogla naći nekog tko bi se bolje ponašao prema meni. Mislim da je sjajan i odlično se slažemo. Sladak je i divan u svakom pogledu", napisala je tada 16-godišnja Marilyn o svom prvom braku. Četiri godine poslije, Marilyn se razvela od Doughertyja, a poslije je bila u još dva braka, s Joeom DiMaggiom te Arthurom Millerom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.