10 seks poza u kojima će žene najlakši postići orgazam

Ilustracija: Press/Men's Health

ZA VEĆINU muškaraca postići orgazam vrlo je jednostavno, no kod ljepšeg spola situacija je malo kompleksnija.

I dok bi zbog pornografije mnogi mogli pomisliti kako je potrebno da muškarac bude obdaren te da udara kao bušilica kako bi partnericu doveo do vrhunca, to je daleko od istine, piše Men's Health.

"Mnogo onoga na što se želite usredotočiti je vani, klitoris, i unutar prvih nekoliko centimetara vaginalnog kanala", objašnjava dr. Ian Kerner, seksualni terapeut i autor knjige She Comes First.

On kaže i kako je prva trećina vaginalnog kanala jedna od važnijih točaka jer je upletena u strukture klitorisa, pa je izmjena plitke i duboke penetracije nužna za što veći užitak kod žene. Dodaje kako pomaže i određeni pritisak na vrat maternice, kao i stimulacija klitorisa i bradavica, što znači da bi idealna pozicija za žene trebala uključivati mogućnosti za to.

Dr. Jen Landa, autorica knjige The Sex Drive Solution for Women, napominje kako i već zanimanje za testiranje novih pozicija stvara veliku razliku u zadovoljstvu i uzbuđenju žena. "Pokazivanje da vam je stalo do njihovog užitka samo je po sebi zaokret", kaže.

Men's Health pak donosi 10 pozicija koje će pomoći vašoj partnerici "da postigne orgazam svaki put". Kako se izvode, možete vidjeti s ilustracija ispod.

1. Sve na dohvat ruke

2. Ustanite i isporučite

3. Žlica

4. Noge na ramenima

5. Kaubojka

6. "Sretna beba"

7. Naklon

8. Zmaj koji stoji

9. Pegla

10. Dvostruko zadovoljstvo

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.