10 godina bila u vezi sa serijskim ubojicom, priznao joj da je zamalo ubio i nju

Screenshot: Youtube

ELIZABETH KLOEPFER deset je godina bila u vezi s jednim od najokrutnijih serijskih ubojica svih vremena, Tedom Bundyjem, a dugo nije znala da je i sama za dlaku izbjegla pridružiti se njegovim žrtvama. Ted Bundy je priznao ubojstva 30 žena tijekom sedamdesetih, ali sumnja se da je postojalo još žrtava. Upravo prema njenoj knjizi The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy snimljen je film Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile koji je nedavno objavljen na Netflixu.

Početak veze
 
Njih su se dvoje upoznali u 1969. u jednom baru u Seattleu, a nakon toga su započeli vezu. Ted je često provodio vrijeme s njenom kćerkicom, planirali su zajedničku budućnost, a Elizabeth dugo nije imala pojma da uz nju spava pravo čudovište. 

Iako je opisala da su imali sretnih trenutaka, Bundy bi često nestajao i ne bi joj se javljao po nekoliko dana, a priznao joj je i da ju je povremeno varao s drugim ženama. U početku je, kaže, bio jako romantičan, a čak bi joj svake godine na godišnjicu njihovog prvog susreta poklanjao ružu. 

"Dala sam mu svoj život i očekivala da se pobrine za mene. On je to i činio na mnogo načina, ali ja sam postala ovisna o njemu. Kad bih osjetila da me voli, bila sam na vrhu svijeta, kad toga ne bi bilo, osjećala sam se kao nitko i ništa", piše Elizabeth. 

Sumnja

1974., kad su njih dvoje bili zajedno već pet godina, policija je objavila fotorobot osobe koja je osumnjičena za ubojstva mladih žena, a otkrili su i da se zove Ted. Kad je Elizabeth vidjela crtež, shvatila je da jako nalikuje njenom dečku i tako je počela užasna sumnja. 

Otišla je na policiju i prijavila da joj je njen dečko Ted znao govoriti da uhodi mlade studentice, da je u njegovom stanu pronašla torbu sa ženskom odjećom i hrpom ključeva te zavoje i udlage. (Bundy se inače često pretvarao da je ozlijeđen kako bi se lakše približio svojim žrtvama.) Također je u njegovom autu pronašla ključ. 

Međutim, čak ni nakon što ga je prijavila policiji, nije mogla ostaviti Teda. Sve veze s njim prekinula je tek 1980. kad je on već otpočeo vezu s Carole Ann Boone. (Boone je bila njegova prijateljica s kojom se vjenčao tijekom suđenja za ubojstva.)

Pozivi iz zatvora

Kad ga je policija već uhitila, Ted je Elizabeth znao nazivati iz zatvora. Tijekom jednog poziva napokon joj je priznao svoje zločine. 

"Plakao je i rekao mi da je sad sve u redu, da je on u zatvoru i da je sad sve gotovo. Pitala sam ga je li on kriv za ta ubojstva, a on mi je rekao da bi volio da možemo sjesti nasamo i razgovarati o tome što je on. Nisam ga željela pitati dalje, ali sam ga ipak pitala: Jesi li bolestan?", piše Elizabeth. 

Nakon toga je on promijenio temu, ali uskoro su ponovo razgovarali. 

"Nisam to mogao zadržati"

"Nešto nije u redu sa mnom. Nisam to mogao zadržati. Borio sam se dugo, dugo vremena, ali onda je postalo prejako. Pokušao sam, vjeruj mi, pokušao sam to potisnuti. To mi je uzimalo sve više vremena, zato sam bio loš na fakultetu, sve vrijeme sam koristio pokušavajući svoj život učiniti normalnim. Ali nije bio normalan. Cijelo to vrijeme sam osjećao tu silu kako se pojačava u meni", prenosi ona njegove riječi. 

Ted Bundy je pogubljen 24. siječnja 1989. Priznao je ubojstva 30 mladih žena. Navodno je Elizabeth priznao da je jednom prilikom zamalo ubio i nju. 

"Spavao sam u tvojoj kući i osjetio sam da mi dolazi. Zaista sam se trudio da to dovedem pod kontrolu", priznao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.