Zaštitar nije pustio Dumovec da spasi mačku sa zgrade, ne zna se kako je završila

Foto: Sklonište Dumovec

DANAS se u Zagrebu odvila drama s mačkom koja je zapela na krovu jedne zgrade u Zagrebu. U Dumovcu su dobili dojavu o mački, ali ih zaštitar nije pustio na krov kako bi je skinuli. Mačka je sa zgrade skočila i nitko ne zna što se dogodilo s njom.

Ekipa iz Dumovca razočarana je zbog činjenice da ih nisu pustili u misiju spašavanja i što je mačka skočila s devetog kata.

"Nažalost, naš kolega iz dežurne terenske ekipe Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba danas je svjedočio jednom uistinu traumatičnom događaju. Za nekoga čiji je ne samo posao nego i poziv spašavanje životinja, gledanje pada mačke s vrha zgrade u Ulici Charlesa Darwina bilo je izuzetno potresno.

Dakle, kolega je treći put ovaj tjedan stigao na tu lokaciju kako bi pomogao u spašavanju mačke s vrha zgrade. Zaštitar ga nije pustio u zgradu, nego je po mačku otišao u pratnji vatrogasaca i policije. Mačka se u strahu od skupine ljudi odmicala od njih. Pritom se kretala rubom krova između 8. i 9. kata zgrade koji se nalazi na dvadesetak metara visine. U jednom se trenu mačka poskliznula i pala na tlo. Na sreću, pala je na zemlju. Kad je kolega dotrčao prema mjestu njezina pada, vidio je da se mačka vješto uspravila i odjurila dalje. Pokušali smo je pronaći, ali bez uspjeha. Mačka je pobjegla nevjerojatnom brzinom i negdje se sakrila.

Bez mačke u rukama teško nam je procijeniti u kakvom je stanju. Može biti teško ozlijeđena, a svjedočili smo i padovima mačaka s visine nakon kojih mačkama ne bi nedostajala ni dlaka.

Izuzetno nam je žao što je došlo do pada mačke jer naš kolega nije dobio mogućnost odraditi svoj posao. Naime, kada procijenimo da ne možemo jednostavno uloviti mačku bez njezina ugrožavanja, postavljamo lovilicu i većina se mačaka brzo ulovi na taj način", rekao je Damir Skok za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.