Snimka oduševila Fejs: Ovi preslatki mališani mirno se voze u kolicima na vaganje

Foto: Facebook

AMERIČKI Jaguar Rescue Center, specijaliziran za spašavanje divljih životinja, objavio je slatku snimku malenih ljenjivaca koji su se mirno vozili na vaganje. Na Facebook stranici napisali su da svaki tjedan važu ljenjivce kako bi pratili njihov napredak. 

"Ljenjivce vozimo u kolicima tako da ih je lakše zajedno transportirati jer je brže i manje stresno za njih", piše u opisu snimke koja je oduševila ljude. U tri dana skupila je više od dvije tisuće lajkova i 30 tisuća pregleda.

🦥 It's weighting day for the sloths in our pre-release enclosure We weigh them every week and keep track of how they are doing in the last step to be released. This enclosure will help them adapt to their natural habitat and allow them to have less contact with humans as possible. 💫We take the sloths in a wheelbarrow, so it's easier to transport the sloths together, making it faster and less stressful for them. 💖They still have less than a year to be released, you can help with their rehabilitation by donating at https://www.jaguarrescue.foundation/en-us/SupportUs/MakeaDonation

Objavljuje Jaguar Rescue Center u Petak, 20. svibnja 2022.

Vaganje je jedan od potrebnih koraka kako bi se ljenjivci pustili u divljinu, no u objavi su napisali da će do njihovog puštanja proći još neko vrijeme. 

Inače, ovi ljenjivci nalaze se u posebnoj nastambi, namijenjenoj za skrb mladunčadi prije puštanja u divljinu. U njoj se navikavaju na okruženje koje ih čeka kada se vrate u prirodu te u nastambi rijetko viđaju ljude. Cilj je da mališani zaborave ljude koji su ih othranili i da se naviknu na to da ih neće često viđati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.