VIDEO Ima ih samo 20-ak na svijetu: Presladak je, ali ne bi mu bili u koži!

 Foto: Screenshot

TZAR, mladunče ligra koje je nedavno došlo na svijet ne silazi s naslovnica svjetskih portala. Osim što je riječ o preslatkoj životinji, zaslužio je to činjenicom kako je riječ o iznimno rijetkoj životinji, kakvih na svijetu ima samo dvadesetak.

Ovaj preslatki križanac lava i tigra kako navodi dw.com "rođen" u jednom ruskom cirkusu, a unatoč njegovoj trenutačnoj slavi ne bi mu bili u koži.

Pogledate li video u kojem možete vidjeti u kakvim uvjetima žive njegovi roditelji bit će vam jasno i zašto!



Općenito, ligrovi su životinje koje ne žive u divljini, već uglavnom nastaju na sličnim mjestima kao i Tzar, a budući da su šanse da se križanjem tigra i lava dobije zdravo mladunče jako male, iznimno su rijetki.

Prosječan životni vijek im je 24 godine, a smatra se da su najveće mačke na svijetu. Za razliku od lava, ligar uživa u plivanju, a tu sklonost je naslijedio od tigra.

Dugačko tijelo tigra, jake kosti i velika glava te kilaža čak i do 500 kilograma, čine ovu rijetku životinju zaista impresivnom.

Nažalost, pokušaji križanja dvije u divljini nespojive vrste često rezultiraju "rođenjem" životinja sa zdravstvenim problemima i brojnim deformacijama, zbog čega se uzgajivači ligrova često nalaze na udaru udruga za zaštitu životinja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.