Svi štenci bačeni u polje kod Zagreba su uginuli, istraga je u tijeku

SVIH SEDAM štenaca koje je netko bacio prošlog tjedna u polje u Odri, naselju u Zagrebu, uginuli su. Volonteri Azila Dumovec borili su se za život četvorice, ali unatoč nadljudskim naporima nisu uspjeli spasiti niti jedno štene.

"Štenad iz Odre nije preživjela! Sedam štenaca u srijedu je pronađeno u jednom polju u Odri. Bili su u jako lošem stanju - dehidrirani i puni crva. Imali su svega dva, tri dana. Netko ih je vjerojatno čim su došli na svijet, ubacio u vreću i odbacio daleko od pogleda ljudi. Sreća im se osmjehnula samo na tren. Netko ih je uočio i pozvao nas. Uložili smo nadljudske napore u njihovo spašavanje, ali štenci su ugibali jedan za drugim", kažu iz Azila Dumovec.

U pomoć je uskočila i jedna gospođa koja ih je privremeno primila u svoj dom kako bi ih othranila.

"Ni to im, nažalost, nije pomoglo. U subotu je posljednje štene odvezeno na Kliniku za zarazne bolesti Veterinarskog fakulteta. U nedjelju smo primili vijest o njegovoj smrti. U međuvremenu smo o svemu obavijesti komunalno redarstvo i veterinarsku inspekciju. Postoji osumnjičenik za ovo nedjelo i istraga je u tijeku. Nadamo se da će biti kažnjen i da sličnim događajima u Zagrebu više nećemo svjedočiti. Iza nas ostaje tjedan pun najrazličitijih osjećaja. Pamtit ćemo ga po brzim izmjenama tuge i nade", zaključili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.