Suparnici ubili Boba Juniora, lava poznatog kao "kralj Serengetija"

Ilustracija: Shutterstock (Na fotografiji nije lav iz teksta)

LAVA poznatog kao "kralj Serengetija" ubili su njegovi suparnici.

Turoperatori i posjetitelji nacionalnog parka odali su počast na internetu "legendarnom" Bobu Junioru, također poznatom kao Snyggve. "Fotogeničan" i "najcool mačak" u Serengetiju, Bob Junior imao je zastrašujuću reputaciju među svojim suparnicima i vladao je sedam godina uz pomoć svog brata Tryggvea. Vjeruje se da su ih ubili mlađi suparnici.

"Htjeli su svrgnuti Boba Juniora. Ovi se incidenti obično događaju kada glava čopora ostari ili ponekad kada drugi muški lavovi nisu zadovoljni njegovom kontrolom nad velikim teritorijem. Pretpostavlja se da je i njegov brat doživio istu sudbinu, ali to još istražujemo", rekao je za BBC službenik za zaštitu prirode u Serengetiju Fredy Shirima, dodajući da su njih dvojica ubijena u odvojenim, ali naizgled koordiniranim napadima.

Neki zaštitnici prirode rekli su da je Bob Junior, za kojeg se smatralo da ima oko 10 godina i da je ime dobio po svom ocu Bobu Marleyju, uživao u svom popularnom statusu jer ga je uvijek bilo lako uočiti. 

Bob Junior navodno se nije borio kada je napadnut i ubijen u subotu. Službenici za divlje životinje pripremaju poseban pokop, a datum tek treba biti objavljen. Serengeti u sjevernoj Tanzaniji dom je oko 3000 lavova, a popularan je među domaćim i stranim turistima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.