Ronioci plivali s grbavim kitovima pa snimili fotke koje ostavljaju bez daha

Foto: instagram/hidroad/

RONIOCI iz Rusije plove svijetom te plivaju i rone s kitovima iz svih krajeva. Iako su već obišli mnoga mjesta, za The Dodo su izjavili kako je Kraljevina Tonga posebnija od svih mjesta koja su do sada posjetili. Samo tamo možete vidjeti petnaest metara dugačke grbave kitove i potpuno im se približiti, a oni neće otići baš nigdje.

Oni će vas okružiti, promatrati, gledati vas, mahati perajama i repom te vam prići i lagano vas gurkati glavom. Kada pomislite da od toga ne možete doživjeti više, oni će zapjevati, a njihovu pjesmu možete čuti i s plaže. Grbavi kitovi zadržavaju se u moru Kraljevine Tonge jer na taj način štite svoje mlade. Tamo se razmnožavaju jer je more poprilično plitko, što znači da u njemu nema kitova ubojica i drugih predatora.

Njihovi mladi veliki su gotovo pet metara, a tu se zadržavaju oko dva mjeseca kako bi narasli, osnažili te postali iskusniji za veliko putovanje koje je pred njima. Ovi su kitovi, unatoč svojoj veličini, odlični plivači i nisu nimalo agresivni. Isto tako, kada priđu ljudima, bit će zaigrani, no ujedno i svjesni svoje veličine i toga da mogu ozlijediti čovjeka pa su u igri s ljudima vrlo oprezni. U nastavku pogledajte predivne fotografije koje su snimili ovi ruski ronioci i avanturisti. Sigurni smo da ćete uživati. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.