Rakun žvakao krov pa zaglavio. Pogledajte bizarnu fotku

JEDAN rakun u Santa Cruzu, u Kaliforniji, umalo je izgubio živu glavu jer je zaglavio u krovu koji je žvakao. Sklonište za životinje okruga Santa Cruz na Facebooku je podijelilo bizarnu fotografiju rakuna kojem polovica tijela viri iz krova jedne kuće.

"Znali smo da je svaka sekunda važna pa smo uputili građane da gurnu rakuna kroz rupu da se ne bi ugušio", navodi se u objavi.

Inače, rakuni najčešće grade jazbine u dimnjacima ili na tavanima kuća. Kada je rakun na takvim mjestima, potrebno je angažirati stručnjake, koji će provjeriti ima li mlade i premjestiti ga.

U ovom slučaju radilo se o ženki rakuna, koja je i sama imala mlade, a na kraju je na vrijeme spašena.

"Rakuni ne pokušavaju žvakati krovove da bi se najeli. Riječ je o ženki koja doji te se očajnički pokušavala vratiti svojim bebama koje su bile unutra", izjavila je Rebecca Dmyrtyk iz Wildlife Emergency Services.

Objasnila je da je vlasnik kuće nedavno završio popravke i tada je zatvoren otvor na tavanu u kojem su se nalazili mladunci rakuna pa majka nije mogla do njih.

"Mogla je uginuti od prenaprezanja da dođe do beba ili od toplinskog stresa. Unutar 30 minuta od mog razgovora s vlasnikom, otvorena je rupa i rakun je upao unutra", dodala je Dmytryk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.