Pronašao je skotnu kujicu na cesti, gladnu i na rubu života

Screenshot

HOSEIN nije ni sanjao kako će mu dan izgledati, niti se nadao da će pronaći sirotu životinju koja je bila polumrtva. Kujica koju je pronašao je dobila ime Mamani, bila je skotna i ničija. Bila je mršava, anemična i izgledala je kao da čeka da umre. Njena koža je bila upaljena, a on je znao da je odmah mora odvesti veterinaru.

Na ulicama Irana postoji puno pasa lutalica koji nemaju toliko sreće koliko je imala Mamani. Čak i neki djelatnici lokalnih skloništa samo krenu glavu kada vide psa lutalicu i prođu dalje. Iz tog razloga je Hosein počeo sam spašavati životinje i izgradio je vlastito sklonište kako bi mogao pomoći što većem broju životinja u nevolji.

Pružio je Mamani pomoć i pomogao je da što lakše podnese okot. Na svijet je donijela 5 veselih i preslatkih štenaca. Nažalost, ova priča ovdje ne završava. Samo jedno od 5 štenca je preživjelo, ali je slijepo i gluho. Hosein se odmah počeo intenzivno skrbiti za štene, a ta briga mu je oduzimala skoro svo vrijeme.

Nakon dugo vremena maleni se oporavio dovoljno da ga Hosein vrati njegovoj majci. Šest mjeseci je trajao potpuni oporavak za Mamani i njeno štene.

Zahvaljujući ovom divnom čovjeku, Mamani i njeno štene su samo dva od puno pasa lutalica koji su dobili priliku za novi i bolji život. Lijepo je znati da na svijetu postoje tako divni ljudi s velikim srcem. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.