Priča o najstarijem psu na svijetu dobila je neočekivani preokret nakon njegove smrti

Screenshot: YouTube

SMRT psa Bobija iz Portugala dospjela je na naslovnice jer ga je Guinnessova knjiga svjetskih rekorda, nakon što je navršio 31 godinu, proglasila najstarijim psom na svijetu. Nijedan pas nikada nije doživio tu dob.

Sada je Guinnessova knjiga rekorda objavila da istražuje je li tvrdnja da je alentejski pastirski pas živio 31 godinu i 165 dana istinita jer je to ekvivalent 200 ljudskih godina.

Prema The Guardianu, "u veterinarima se pobudila sumnja jer se dob psa obično temelji na samopotvrđivanju vlasnika". Također, "genetski test je potvrdio da je star, ali ne i njegovu točnu dob".

Bobi je ove godine proslavio rođendan velikom zabavom u selu Conqueiros, na kojoj se okupilo više od stotinu uzvanika. Kako je vrijeme odmicalo, Bobi je bio sve manje pokretan pa je većinu vremena provodio u dvorištu sa svojim mačjim prijateljima. Njegov vlasnik Leonel opisao ga je vrlo društvenog psa.

Veterinar Danny Chambers izjavio je da bi "Guinnessova knjiga rekorda mogla zadržati svoj kredibilitet i autoritet u očima veterinarske struke samo ako objavi nepobitne dokaze da je Bobi imao 31 godinu". Bobijev vlasnik nije komentirao ove navode.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.