Posvetio je život spašavanju morskih pasa iako je zbog jednog ostao bez noge

Screenshot: YouTube

OD MALENA je bio duboko povezan s morem. Naučio je surfati prije nego je naučio voziti bicikl. More je bilo njegov život, njegova prva ljubav i strast. S osamnaest godina cijeli mu se život promijenio. Bio je to dan kao svaki drugi. S prijateljem je krenuo na surfanje i nije ni sanjao da će za nekoliko sati ostati bez noge.

Kaže da je cijelo to iskustvo bilo nadrealno. Surfao je i u jednom trenutku osjetio je kako zubi morskog psa prodiru kroz njegovu kožu. Udario ga je nekoliko puta u glavu i to ga je spasilo. Kada je izronio na površinu, ugledao je prijatelja koji je bio blijed kao duh. Iza sebe ugledao je gomilu krvi i vlastitu nogu, no boli nije bilo.

Probudio se u bolnici bez noge, a sve što je htio bio je povratak u more. Kada mu je noga zarasla i kada je dobio zeleno svjetlo od doktora, uzeo je dasku i vratio se valovima. Od tada nije stao, a cijela ta nesreća natjerala ga je da dobro prouči morske pse.

Zanimalo ga je zbog čega ga je životinja napala, a onda je shvatio da je čovjek zapravo zvijer koja napada te jadne životinje. Svake godine čovjek ubije 70 milijuna morskih pasa zbog njihovih peraja. Ovaj mladić želi ljudima otvoriti oči i život je posvetio spašavanju ovih životinja. Mnogi bi ljudi odustali od surfanja da su doživjeli ovako nešto.

Ocean bi smatrali opasnim mjestom, a ovih bi se životinja bojali do kraja života. No ne i Mike. On je odlučio učiniti potpuno suprotno od toga. Upoznao se s ljudima koji znaju puno o ovim životinjama i zajedno s njima pokušava otvoriti oči drugima te pokazati koliko su  ove životinje bitne za naš ekosustav. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.