Ovo je popis namirnica koje nikad ne bi smjele završiti u ustima vašeg psa

Foto: Pixabay

DOBRO je poznato da su mačke izbirljive, a psi će pojesti baš sve. No problem je što je neka hrana doista loša ideja za pse. Oni, poput ljudi, mogu biti intolerantni na laktozu, ali postoje i namirnice koje im mogu naškoditi čak i ako nemaju takvih problema.

Na vrhu popisa zabranjenih namirnica za pse nalaze se makadamija orasi. Iako je riječ o najvrjednijem orašastom plodu, za pse mogu biti iznimno loši.

„To je najotrovnija hrana za pse. Može uzrokovati oštećenje živčanog sustava, a isto vrijedi i za bademe“, navodi Američki kinološki klub (AKC).

Potom slijedi češnjak. Spada u istu obitelj kao luk i poriluk, koji su također zabranjeni, ali je pet puta otrovniji od ostalih. Učinci se možda neće pojaviti odmah, ali mogu uključivati anemiju.

Psu, kao ni bilo kojem drugom ljubimcu, nikada nemojte davati alkohol. Prema ASPCA, alkohol može utjecati na središnji živčani sustav životinje i dovesti do kome. 

Na popisu je i čokolada koja može izazvati napadaje, nepravilan rad srca, čak i smrt. Ne preporučuju se ni cimet, sladoled te kofein. Grožđe može uzrokovati zatajenje bubrega. 

Budite oprezni i s poslasticama. Xylitol, uobičajeni umjetni zaslađivač, još je jedan potencijalni uzrok oštećenja jetra, navodi WebMD. Također, može uzrokovati povraćanje i napadaje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.