Mislili da su kupili psa. Ispostavilo se da je riječ o lisici

Ilustracija/Screenshot: The Dodo (Na fotografiji nije životinja iz teksta)

NEOBIČNO iskustvo obitelji iz Perua ubrzo se proširilo društvenim mrežama.

Naime, Maribel Soleto je kupila štene u maloj trgovini u središnjoj Limi, vjerujući da se radi o psu. Vlasnici su štene nazvali Ran Ran, a u početku se ponašalo kao svaki kućni ljubimac. Ipak, kako je Ran Ran odrastala, vlasnici su vidjeli da njihovo štene uopće nije štene, već mlada lisica.

Kako je odrastala, Ran Ran je sve više počela ubijati i jesti kokoši i patke susjedstva, što je izazvalo opće nezadovoljstvo i ljutnju. Ispostavilo se da je riječ o andskoj lisici koja ima tanke noge, čupav rep, šiljastu glavu i istaknute uši.

Mislili su da je štene

Kako prenosi Reuters, vlasnici su životinju kupili prije šest mjeseci za 13 dolara.

"Mislili smo da je čistokrvno štene. Jadna gospođa nam je rekla da je životinja pojela tri velika zamorca", rekla je Maribel koja mora platiti vlasnicima za mrtve životinje. 

Situaciju je komentirao i Walter Silva, veterinar i specijalist za divlje životinje u SERFOR-u, koji je za Reuters komentirao da trgovci ljudima iz amazonskih područja često trguju divljim životinjama. 

Istaknuo je da se životinje uzimaju kao mladunčad, a roditelji se ubijaju. Samo ove godine SEROF je proveo 128 intervencija u kojima su se oduzele divlje životinje u Limi. U Peruu je ilegalna trgovina životinjama kažnjiva zatvorom od 3 do 5 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.