Nakon teške nesreće u Njemačkoj PETA poziva na zabranu korištenja kočija

Foto: EPA

KADA je u srijedu oko 15 sati kamion kod dvorca Moritzburg u Njemačkoj krenuo pretjecati kočiju s putnicima, konji su se uplašili. Kočija je sletjela s kolnika i udarila u dva prometna znaka i nekoliko stabala. Dvije žene u dobi od 71 i 74 godine teže su ozlijeđene, a jedna 80-godišnjakinja lakše. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 4000 eura.

Zastrašujuća nesreća nažalost nije izolirani slučaj. PETA je objavila da se u Njemačkoj svake godine događaju brojne takve nesreće. Navode da se samo 2021. godine dogodilo ukupno 35 prometnih nesreća koje su uključivale kočije, a u kojima je ozlijeđeno 48 osoba, dok je jedna smrtno stradala.

"Konje je nemarno koristiti kao životinje koje vuku kočije. Čak i najmanji strah kod njih može izazvati tragediju", kaže Jana Hoger iz PETA-e.

Organizacija već godinama upozorava na rizike vožnje kočijom

Budući da kočije nemaju sigurne sustave kočenja ili zračne jastuke, teške ozlijede uslijed nesreća su neizbježne. Prema PETA-i, jedino rješenje je zabrana korištenja konjskih zaprega u cijelom okrugu.

"Zalažemo se za zabranu konjskih zaprega radi dobrobiti životinja, a ne samo zbog nedostatka sigurnosti. Životinje nisu tu da nas zabavljaju", poručuju iz PETA-e.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.