Mama snježnog leoparda se priljubila uz mladunčad i tako ih uspavala

ZOOLOŠKI vrt Zürich na Facebooku je pokazao kako se mama snježnog leoparda brine za svoju mladunčad koju je donijela na svijet 5. svibnja. Snimka s nadzorne kamere postavljene na strop udobne jazbine prikazuje kako mama Saida obilazi svoju mladunčad, a onda oprezno legne uz njih. Tata Shahrukh viđen je samo jednom kada je ušao kako bi provjerio Saidu i njihove mališane.

Iz zoološkog vrta kažu da je Saida rijetko napuštala jazbinu otkako je postala mama. Četverogodišnja ženka snježnog leoparda prvo mladunče okotila je 5. svibnja, a još dvoje 24 sata kasnije. Prema riječima stručnjaka, razmak od nekoliko sati između rođenja nije ništa neobično.

Saida i Shahrukh jedina su dva snježna leoparda u ovom švicarskom zoološkom vrtu od smrti 17-godišnjeg mužjaka u kolovozu 2020. Imaju četiri godine, a prethodno su držani u zoološkim vrtovima u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Ime Shahrukh potječe od arapskog izraza koji znači "kao lice kralja", dok Saida znači "sretna".

Snježni leopardi postaju spolno zreli u dobi od dvije do tri godine. U divljini mogu živjeti 15 do 18 godina, a u zatočeništvu do 25 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.