Losu je konačno uklonjena guma koju je dvije godine imao oko vrata

PRIJE otprilike dvije godine počeli su se pojavljivati izvještaji o losu iz Colorada koji oko vrata ima automobilsku gumu. Službenici parka za divlje životinje borili su se da uhvate životinju i skinu joj gumu, a u tome su konačno uspjeli u subotu navečer. Dva policajaca tada su uspjela locirati losa, umiriti ga i ukloniti gumu.

Nije jasno kako je losu starom četiri i pol godine guma dospjela oko vrata, kao ni kada se to dogodilo. 

"Životinja je na vratu imala malu ranu i na nekim mjestima joj je nedostajala dlaka. Osim toga, čini se zdrav", objavljeno je nakon što je los oslobođen gume.

Skidanje gume bilo je otežano zbog rogova, a u stadu je, osim ovog losa, njih još 40-ak. Policajac Dawson Swanson uspio je ući u trag životinji pa je pogoditi strelicom u kojoj je lijek koji ju je omamio. Nakon što su uklonili gumu, službenici su probudili losa i u roku od nekoliko minuta je stao na noge. 

"Losovi su poznati po zabijanju glave u potrazi za hranom, a to se vjerojatno i ovdje dogodilo. Imali smo slučajeve jelena, losova, medvjeda i drugih koji su se zapleli u ljuljačke, viseće mreže, mreže za odbojku, gume i neke druge stvari koje je izradio čovjek", zaključili su. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.