Ljudi su primijetili neobično biće kako kopa po otpadu i pozvali pomoć

Foto: Facebook

VRLO neobično biće šuljalo se oko kante za otpad u Kaliforniji. Samo nekoliko dana prije Božića, Udruženje za zaštitu divljih životinja dobilo je poziv u kojem im je bilo rečeno da je neobična životinja viđena oko kontejnera i da je potpuno bez krzna. Dvoje volontera pristali su prevesti životinju u Udruženje uoči Badnjaka pa su zbog toga ovu životinju nazvali Eve (Badnjak - eng. Christmas Eve).

Tamo su ustanovili da se zapravo radi o običnom američkom crnom medvjedu. Uzrok ovako čudnog izgleda i gubitka krzna je šuga. Ona je uznapredovala toliko jako da je ova jadna životinja ostala bez ijedne dlake na tijelu. No na sreću, nije došlo do oštećenja drugih organa. Medo je normalne kilaže i svima je bilo čudno što je preživio jer je star samo godinu dana.

Mjesto mu je bilo uz majku, no veterinari su sa sigurnošću rekli da je malca odbacila majka zbog bolesti. Najbitnije je da je sada na sigurnom, tamo će ostati još najmanje šest mjeseci, a zatim će biti pušten u divljinu. Volonteri iz Udruženja napravili su mu slatku nastambu s igluom u koji se može sakriti. Sada ima dovoljno hrane i dobiva svu medicinsku njegu i pažnju, a kada dovoljno ojača, bit će ponovno spojen s prirodom. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.