Gdje je moj pas? Odvela je psa na šišanje, a onda ga nije mogla prepoznati

pixabay

Kako Mirror izvještava, Carley Coca s Floride odvela je svog sedmogodišnjeg samojeda, koji se zove Nanuk, kod svog lokalnog frizera za pse, kako bi ga malo ošišao i dotjerao, ali je izgleda došlo do nesporazuma.

Samojedi imaju dugu dlaku i poddlaku i to je jedna od njihovih glavnih vizualnih karakteristika jer potječu iz sjeverne Rusije i Sibira, a njegov izgled ostavlja dojam moći, izdržljivosti i šarma.

Međutim, vlasnica psa nije mogla prepoznati svog ljubimca nakon što je frizer završio njegovo „uljepšavanje“.

Kada je djevojka došla preuzeti svog bijelog psa – nije mogla vjerovati -  pas je bio potpuno ćelav.

Kako su na Floridi visoke temperature, vlasnica će morati mazati psa kremom za sunčanje da ne bi dobio opekline od sunca sve dok krzno ne naraste.

Nanuk više ne sliči na samojeda, sada više podsjeća na britanskog bull terijera. Srećom po frizera, vlasnica psa je vidjela smiješnu stranu ove situacije.

Carley je rekla kako je u salonu prošla pored svog psa jer ga nije prepoznala.
"Kada sam otišla preuzeti svog psa, doslovno sam rekla naglas: 'Ovo nije moj pas.'"

Frizer je morao uvjeravati djevojku da to zaista jest Nanuk, ali je razlika bila toliko velika da je morala pozvati psa po imenu kako bi se uvjerila da je to zaista on.

U cijeloj priči izgleda da psu njegova nova „frizura“ uopće ne smeta. Prema riječima njegove vlasnice, Nanuk se drži veoma ponosno.

Nanuk će biti ponovo "stari" tek nakon godinu dana jer je upravo toliko potrebno da mu dlaka ponovo izraste. Carley je zaključila da će morati biti veoma kreativna kako bi svog psa, sada bez krzna, sačuvala od raznih vremenskih prilika.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.