Evo zašto mačke vole sjediti na vašoj tipkovnici

Foto: Unsplash, Pexels

KAO što mnogi vlasnici mačaka znaju, ova krznena klupka često zaobilaze svoj udobni krevet i radije drijemaju na tipkovnici. Sigurno ste se zapitali zašto.

Jedan od razloga leži u toplini koju emitira uređaj. Savjetnica za ponašanje mačaka Marci Koski za MarthaStewart.com pojasnila je da je mačkama najudobnije kad ne moraju koristiti vlastitu energiju za zagrijavanje ili hlađenje tijela. Računalne tipkovnice često su tople, kao i radijatori te osunčana mjesta u domu na kojima vaša mačka voli boraviti.

Ali čak i ako se vaša tipkovnica ne zagrijava, mačke se motaju oko nje. Razlog ste vi.

"Ako držite prijenosno računalo u krilu, postavili ste ga na teritorij svoje mačke. Stalno buljite u njega, a mačke vole kada je pozornost usmjerena na njih pa ne čudi ako se žele ugnijezditi između vas i laptopa", ističe savjetnica za ponašanje životinja Amy Shojal za Inverse.

Koski dodaje da je najbolji način da uvjerite svoju mačku da se kloni tipkovnice, ako vam to smeta, nagraditi je kad god se smjesti negdje drugdje.

"To bi moglo značiti postavljanje privlačnog alternativnog mjesta, poput grijanog kreveta za mačke ili ispunjenog jastuka blizu prozora", savjetuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.